Gå direkt till textinnehållet

GP blockerar Ny Tids chefredaktör

Socialdemokratiska tidningen Ny Tids chefredaktör Johan Flanke har blockerats från att göra kommentarer på Göteborgs-Postens ledarredaktions Facebook-sida.

I mitten av augusti började den socialdemokratiska nyhetstidningen Ny Tid kommentera vad Göteborgs-Posten skriver på sin ledarsida, under namnet Fyrvaktaren. Kommentarerna publicerades på Ny Tids Facebook-sida men också i kommentarsfältet bland andra kommentarer till GP Ledare, som är GPs ledarredaktions Facebook-sida.

På onsdagseftermiddagen beslutade GP att blockera Ny Tids chefredaktör Johan Flanke. De tidigare kommentarerna har också raderats.

”Jag kan inte se det på något annat sätt än att man vill strypa debatten kring vad som skrivs på Göteborgs-Postens ledarsida”, säger Johan Flanke i en kommentar.

Annons Annons

I ett sedermera raderat inlägg av GPs onlinechef Markus Hankins uppger han att förklaringen är att det inte är välkommet att göra reklam för hemsidor och organisationer på annat håll. (Se skärmdump intill.)

I ett mejl till Journalisten skriver GPs onlinechef Markus Hankins:

”Både chefredaktörer och andra journalister som kommenterar i GPs olika kanaler bedöms på samma sätt som alla andra läsare som skriver kommentarer. Vi förutsätter att de som kommenterar håller en god debattnivå och inte använder våra plattformar som ett sätt att systematiskt göra reklam för sina sidor och webbsajter. På precis samma sätt som där vi skulle ta bort användare som spammar våra trådar med länkar och reklam för sina sajter eller produkter.”

Fler avsnitt
Fler videos