Gå direkt till textinnehållet

Gota Media vill kapa 22 tjänster

Gota Media vill spara in 22 tjänster i Blekinge, varav upp till 17 redaktionella. Beskedet kom tidigare i dag. ”Det var otroligt tyst på det mötet”, säger Tobias Fabbeke, ordförande i Blekinge Läns Tidnings journalistklubb.

Gota Media gör stora nedskärningar. Totalt kan 22 tjänster försvinna av en personalstyrka på cirka 100 anställda i marknadsområdet Blekinge. Av dessa handlar det om upp till tolv redaktionella tjänster på BLT och upp till fem på Sydöstran.

Beskedet om omstruktureringen nådde de anställda i dag på förmiddagen och förhandlingar ska hållas i november.

Tobias Fabbeke, ordförande i BLTs journalistklubb, säger att det är ett tungt besked, särskilt med tanke på att tidningen genomgick en omorganisation så sent som tidigare i år.

– Vi hade företagsinformation i morse i Karlskrona. Då fick vi veta att det gällde 22 tjänster i hela marknadsområdet varav tolv på BLT. Det är vad vi vet och jag vill inte föregå förhandlingen.

Han säger att det märks bland medlemmarna att de tycker att beskedet är tråkigt.

– Det var otroligt tyst på det mötet i morse.

Tobias Fabbeke är också noga med att framhålla att några av tjänsterna, av de tolv som ska försvinna från BLT, redan är lösta.

– Det handlar om personer som slutat under de senaste månaderna. Men hur det hela ska gå till är givetvis något vi ska förhandla om, säger han och fortsätter:

– Vi vet att vi jobbar i en tuff bransch och vi vet att tappet i annonsintäkterna i print är större än uppgången digitalt, men att det skulle vara så här mycket kanske vi inte trodde.

Journalisten söker Håkan Johansson, marknadsområdeschef för Blekinge på Gota Media.

Fler avsnitt
Fler videos