Gå direkt till textinnehållet

Fotograftjänst dras in på Vi bilägare

I 17 år har Lars-Gunnar Gustafsson varit anställd fotograf på Vi bilägare. Nu drar tidningen in den enda fotograftjänsten. – Vi måste spara, säger tidningens VD Peter Fogelberg.

I 17 år har Lars-Gunnar Gustafsson varit anställd fotograf på Vi bilägare. Nu drar tidningen in den enda fotograftjänsten.

Enligt VD Peter Fogelberg måste tidningen spara och uppsägningen sker i samband med en omgörning av tidningen.

– Vi hoppas få mer spänst i tidningen genom att anlita flera frilansfotografer. Det är praktiskt för oss att använda oss av fotografer runt om i landet.

Annons Annons

Fogelberg understryker att det är fotograftjänsten som tas bort. Lars-Gunnar Gustafssson kan fortsätta vara anställd som skrivande journalist om han vill eller frilansa som fotograf och samarbeta med Vi bilägare.

– Vi lämnar honom inte i sticket efter 17 år, säger Peter Fogelberg. Vi för diskussioner om vad som passar honom bäst. Jag vill ha en bra lösning för båda parter.

bryt

Journalistklubben på Vi bilägare har motsatt sig indragningen av den enda fotograftjänsten på tidningen.

– Vi anser att det blir dyrare med frilansar, eftersom vi ofta ligger ute på resor flera dagar i sträck, säger Mikael Schultz i klubbstyrelsen. Dessutom är han en duktig bilfotograf.

Lars-Gunnar Gustafsson själv är på semester och kan inte nås.

Fler avsnitt
Fler videos