Gå direkt till textinnehållet

Fotografen vill stämma mannen hon fällde

Den ungerska fotograf som har fördömts internationellt efter att ha lagt krokben för en flyende syrisk man vill nu stämma mannen hon fällt. Fotografen menar att den syriske mannen ändrat sitt vittnesmål

Det var den 8 september som händelsen utspelade sig nära den ungerska gränsen. Det hela fångades på film och ledde till att den ungerska fotografen och videojournalisten Petra László förlorade sitt jobb på TV-kanalen N1TV. Händelsen fick också stor uppmärksamhet internationellt och Petra László agerande har fördömts, vilket Journalisten skrivit om tidigare.

Nu vill Petra László stämma mannen som man ser henne fälla i filmen. Hon anser att han ändrat sitt vittnesmål och far med osanning, skriver SVT.

”Min man vill bevisa att jag är oskyldig. För honom är det en fråga om heder”, säger hon till den ryska tidningen Izvestia, uppger SVT.

Annons Annons

Just nu pågår en förundersökning om händelsen och Petra László riskerar att ställas inför rätta.

Som Journalisten tidigare berättat har fotografen bett om ursäkt, men det hot och det hat hon ändå får ta emot gör att hon och hennes familj överväger att flytta till Ryssland. 

Fler avsnitt
Fler videos