Gå direkt till textinnehållet

Förundersökning om misshandel läggs ned för andra gången

Förundersökningen kring den misshandel som drabbade VLT-journalisten Håkan Slagbrand i hans hem läggs nu ned för andra gången.

Det var i våras som VLT:s frilansande krimreporter Håkan Slagbrand drabbades av två angrepp. Hans bil blev i april utsatt för ett brandattentat. En månad senare blev han misshandlad i sitt hem. Båda utredningarna lades först ned efter kort tid, trots att signalement och vittnesuppgifter fanns. Håkan Slagbrand överklagade att förundersökningen lades ner, varpå den återupptogs.

Men nu har besked kommit att den åter läggs ned. ”På det utredningsmaterial som nu föreligger går det inte att bevisa att den eller de som varit misstänkta har gjort sig skyldiga till brott” skriver polisens handläggare.

”Det är sorgligt att konstatera att utredningen på nytt släpps så lättvindigt.
Det är allvarligt och oacceptabelt.
Brott mot demokratin måste prioriteras. Det är viktigt att polisen gör det, inte minst nu när vi är inne i ett valår där det finns en uppenbar risk att hatet och hoten eskalerar.” Det skriver VLT:s chefredaktör Daniel Nordström i sin blogg i en kommentar till den nedlagda utredningen.

Annons Annons

Journalisten har skrivit om händelsen flera gånger.

Fler avsnitt
Fler videos