Gå direkt till textinnehållet

Första mötet för SJF Student

I dag sammanträder distriktet SJF Student för första gången på många år. Ambassadörer från flera av landets journalistutbildningar ska under dagen diskutera distriktets framtid och arbete.

På förra årets förbundskongress aktiverades det nationella distriktet SJF Student som varit inaktivt under många år. I dag sammanträder den nya organisationen för första gången.

Sammankomsten består av ambassadörer från journalistutbildningar från hela landet. Under dagen kommer studenterna få en introduktion till fackligt arbete och kommer att diskutera hur SJF Student ska jobba.

Sara Carlsson är ombudsman och jobbar bland annat med SJFs studentfrågor. Hon leder också arbetet under dagen. 

Annons Annons

– Studenterna är en otroligt viktig grupp i SJF och genom SJF Student får de en plattform där de kan synas och höras, säger hon.

Ambassadörerna har bland annat med sig frågor från sina studiekamrater som ska ligga till grund för en del av dagens arbete. En annan ambition med SJF Student är att öka kommunikationen mellan journaliststudenter i olika delar av landet.

– De har redan börjat jämföra sina utbildningar, säger Sara Carlsson.

Under dagen ska även det nya distriktet träffa förbundsstyrelsen för att redogöra för studenternas önskemål och funderingar.

– Det vi gör idag är ett viktigt steg för att göra SJF Student till ett aktivt distrikt, säger Sara Carlsson.

Fler avsnitt
Fler videos