Gå direkt till textinnehållet

Förhöjd säkerhet på SN efter bombhotet

I lördags bombhotades Södermanlands Nyheter. I går fick polisen fast personen bakom ip-numret och det visade sig vara en minderårig pojke som hotat tidningen. Nu råder förhöjd säkerhet på SN.

– Polisens bedömning är att det är den minderåriga pojken som ensam ligger bakom hoten. Ingen vuxen ska vara inblandad, säger Anna Falk, redaktionschef till Journalisten.

I mejlet har pojken alltså riktat hot mot SN och uppmanat dem att stryka vissa delar av bevakningen kring dödssprängningen i Nyköping den 2 mars. Annars skulle en bomb kunna skickas till SN.

Nu har tidningen vidtagit extra säkerhetsåtgärder.

Annons Annons

– Polisens bedömning är att det inte finns någon förhöjd risk längre, men det vi vet är ju att det är flera personer som blivit upprörda av saker vi skrivit i samband med sprängningen i Nyköping. Vi är måna om att våra medarbetare ska känna sig trygga och har bland annat förstärkt säkerheten för de som sitter och tar emot våra besökare, man jobbar exempelvis aldrig ensam längre. Vi har även sett över våra larm på redaktionen. Alla ska veta var de finns och alla ska veta exakt vad man ska göra, säger Anna Falk.

Fler avsnitt
Fler videos