Gå direkt till textinnehållet

Fokus måste börja gå med vinst

Tidningen Fokus ska börja gå med vinst. Det är uppdraget för tidningens ”stora och omfattande” utvecklingsarbete som ska vara klart senhösten 2015.

Henrik Frenkel tillträdde för tre månader sedan posten som styrelseordförande för Fokus med det uttalade uppdraget att föra tidningen mot svarta siffror, efter tio år av förluster.

– Fokus befinner sig i samma tumultartade medievärld som alla andra medier och magasin. De traditionella affärsmodellerna eroderar. Vi har ett starkt varumärke, väldigt lojala läsare och en hög trovärdighet. Det ska vi bygga vidare på, men försöka göra Fokus till en bra affär också, säger Henrik Frenkel.

Är ägarnas tålamod slut nu?
– Nej. Vi har väldigt långsiktiga ägare som fortsatt tror på tidningen.

Annons Annons

Kommer Fokus finnas kvar som pappersmagasin?
– Jag tror att Fokus kommer att finnas kvar som pappersmagasin långt mycket längre än de flesta andra. Vi passar väldigt bra som det. Men vi måste hitta vår roll i den digitala världen också.

Utvecklingsarbetet leds av Henrik Frenkel, ägaren och medgrundaren Lars Grafström och Anna Körnung, tf chefredaktör. Martin Ahlquist meddelade i veckan att han lämnar Fokus efter tio år i tidningsledningen.

Fler avsnitt
Fler videos