Gå direkt till textinnehållet

Fler får fast anställning på P3

Fler ska få fast anställning på P3 och i digitala medier på Sveriges Radio. Det säger VD Cilla Benkö i en intervju med tidningen Medievärlden.

Sveriges Radios VD Cilla Benkö säger i artikel i Medievärlden:

”Vi gjorde en stor rensning i vår ekonomi och sitter i läget att vi anställer folk när folk slutar och vi har blivit betydligt fler med åren. Vi funderade också på ’vem blir nästa generations public service?’ och insåg att vi inte ville att all ung ny kompetens skulle gå in och ut så vi bestämde oss för att öka antalet tillsvidareanställda på P3 och i digitala medier.”

Ulrika Hyllert, klubbordförande på Sveriges Radio kommenterar detta på Journalistförbundets hemsida:

Annons Annons

”Det är första gången jag hör Cilla Benkö prata om detta offentligt och jag är självklart glad att hon uttrycker sig som hon gör. Sådana uttalanden förpliktigar. Det hon säger har varit en process under flera år med många olika beslut där vi som klubb varit väldigt drivande.”

Men Ulrika Hyllert tror att utlasningen på Sveriges Radio kommer att fortsätta. ”Sveriges Radio är tyvärr fortfarande en arbetsgivare som lasar ut folk i alldeles för hög utsträckning och vi kommer att fortsätta vårt arbete för tryggare anställningar för fler journalister.”

Fler avsnitt
Fler videos