Gå direkt till textinnehållet

Färre journalister sympatiserar med MP

JMGs undersökning visade att 41 procent av journalisterna sympatiserade med Miljöpartiet. En ny undersökning gjord av Nordiske Mediedager visar på helt andra siffror. 26 procent svarade att de skulle rösta på Miljöpartiet.

Kent Asps undersökning fick stort genomslag i medier. Den visade att över hälften av journalisterna (56 procent) stöder Miljöpartiet (41 procent) och Vänsterpartiet (15 procent).

En undersökning som gjorts på uppdrag av Nordiske Mediedager visar att stödet för Miljöpartiet inte är så stort: 26 procent av journalisterna svarade att de skulle rösta på Miljöpartiet om det var val i dag. Däremot svarade 27 procent att de skulle rösta på Vänsterpartiet.

I JMGs undersökning hade Socialdemokraterna och Moderaterna 14 procent av journalisterna bakom sig. Nordiske Mediedagers undersökning visar att 24 procent skulle rösta på Socialdemokraterna och tio procent på Moderaterna. Övriga partier: Centerpartiet (2 procent), Folkpartiet (4 procent), Kristdemokraterna (2 procent) och Sverigedemokraterna (1 procent).

Annons Annons

465 journalister har svarat på Nordiske Mediedagers enkät.

Fler avsnitt
Fler videos