Gå direkt till textinnehållet

Expressens publicering av kokainfilm får kritik

På flera sidor publicerar Expressen i dag en film på Mikael Persbrandt då han besöker en stängd nattklubb i Linköping år 2012. Journalisten Sanna Lundell, som han har två barn med Mikael Persbrandt, kritiserar publiceringen.

I ett blogginlägg skriver Sanna Lundell att hon vill att Expressens ansvariga utgivare Thomas Mattson ska ringa upp och förklara för mina barn vad de har att vänta sig när de kliver utanför dörren i dag.

”Jag vill att han ska motivera varför Expressen har valt att publicera en tre år gammal djupt förnedrande film på deras pappa. Jag vill att han ska förklara varför han anser att den här filmen har ett sådant stort allmänintresse, på vilket sätt den ’hjälper’ folket att inse kokainets skadliga konsekvenser.”

Till Resumé skriver Thomas Mattson att publiceringen är en del av en pågående artikelserie om kokain.

Annons Annons

”I filmen knarkar Mikael Persbrandt, han talar om att attackera poliser – och allt detta med gängmedlemmar som är kriminella. Detta är verkligheten, inget hyckleri, inget fjäskande. Det är inte vackert och tillrättalagt, det är för en gång skull en dokumentär skildring av kändiskokainet”, skriver Thomas Mattson.

Han fortsätter:

”Man ska vara restriktiv med att kommentera aktuella publiceringar, och vilka personer som tidningen har kontakt med uttalar vi oss naturligtvis aldrig om. Jag har stor förståelse för att journalistik om narkotika kan orsaka reaktioner, men Expressen vill inte ge en förljugen bild av ett allvarligt samhällsproblem.”

 

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos