Gå direkt till textinnehållet

Ergo minskar utgivningen

Uppsala studentkårs tidning Ergo, som tidigare hotats av nedläggning, drar ner antalet nummer av papperstidningen från tolv till tio.

I en ledare på Ergo.nu skriver tillförordnade chefredaktören Sara Borsiin att Uppsala studentkår, som ger ut tidningen, har skurit ner Ergos anslag i samband med ett större besparingspaket.

I besparingarna ingår, förutom minskad utgivning, också att tjänsterna för Ergos chefredaktör och redaktör dras ner från 100 till 85 procent, skriver Sara Borsiin.

Journalisten har tidigare berättat om att Ergo hotats av nedläggning, efter ett stort annonstapp. Alla studenttidningar har också påverkats av att studentkårerna tappat medlemmar sedan kårobligatoriet försvann.

Annons Annons

Nu skriver Sara Borsiin om framtiden för Ergo:

"Ett värsta tänkbara scenario för oss nu, är att vi ges mindre och mindre möjligheter att göra vårt arbete, ända tills bevakningen är så dålig att man bestämmer sig för att den lika gärna kan läggas ner."

Hon hoppas att fler aktörer ska välja att "ta ansvar för Ergos framtid när Uppsala studentkår, som i dag ensamma betalar för verksamheten, inte längre har råd att göra det".

Fler avsnitt
Fler videos