Endast ett 60-tal
pressfotografer kvar

1 mars, 2017

Journalisten TV Fotografer som inte kan skriva tvingas sluta. Bildredaktioner läggs ner. Framtiden för fotografyrket är mörk. I dag finns det drygt 60 fotograftjänster kvar på landsortstidningarna. Det visar en undersökning som Journalisten gjort. 

Mia Karlsvärd, ordförande i Pressfotograferna klubb, säger att det är sorgligt att se en epok då det fanns pressfotografer på redaktionerna håller på att försvinna.

Läs mer i senaste numret av Journalisten där vi gjort en kartläggning över vilka dagstidningar som fortfarande har kvar pressfotografer och de tidningar vars bildredaktioner rationaliserats bort.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Oskar Sandström ons, 2017-03-01 14:59
Jag kunde inte se Dagens ETC i statistiken på sidan 13. Hur kommer det sig?
Journalisten TV

Tio år av mediegranskning

24 januari, 2017 |

Christy Chamy om att bevaka Järva

29 september, 2016 |

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies