Gå direkt till textinnehållet

DN väljer att inte anmäla plagiat

Dagens Nyheter har beslutat att inte vidta några åtgärder mot Sölvesborgspolitikern Benny Karlsson(SD) som plagierat en artikel ur tidningen.

En läsare tipsade Sydöstran om att en insändare skriven av Benny Karlsson liknade en artikel han läst i Dagens Nyheter. När Sydöstran granskade texten visade det sig vara ett plagiat av en artikel skriven av Dagens Nyheters politiska redaktör Johannes Årman, som Journalisten tidigare skrivit om.

”Vi har diskuterat saken på redaktionen. Jag tycker ni har hanterat ärendet på ett bra sätt när ni berättade vad som skett för era läsare,” säger Johannes Åman till Sydöstran.

I en intervju med Sveriges Radio säger DNs ansvarige utgivare Peter Wolodarski att ”det hela får ses som något pinsamt för Sverigedemokraterna som parti. Vi kommer däremot inte vidta några åtgärder.”

Margareta Forslund, ordförande för Sverigedemokraterna i Sölvesborg, skriver i ett mejl till Sydöstran att Benny Karlsson har lämnat sitt uppdrag i styrelsen för SD Sölvesborg och styrelsen för SD Blekinge. Anledningen ska enligt Margareta Forslund vara att ”insändaren är skriven, undertecknad och tillsänd pressen utan kännedom från partiet”.

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos