Gå direkt till textinnehållet

Direktpress startar ytterligare tre tidningar

Direktpress fortsätter att expandera i Stockolmsområdet. På lördag delar gratistidningskoncernen ut tre nya lokaltidningar i norra Stockholm. Det innebär att Direktpress inom loppet av några veckor startat 13 tidningar.

De tre nya lokaltidningarna är Täby Nyheter, Danderyds Nyheter och Vallentuna Nyheter. Det innebär att Direktpress nu delar ut 29 gratistidningar i Stockholmsregionen.

– Vi har anställt fyra reportrar som jobbar med de tre nya tidningarna. De började för några månader sedan, för det tar tid att lära känna området, tala med politiker, föreningsfolk och invånarna i kommunen. Alla som jobbar på de nya tidningarna vi startat har förberett sig en till två månader i förväg, säger Helene Claesson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Direktpress.

Direktpress har anställt 15 reportrar som ska skiva för de 13 nya gratistidningarna: fyra på de tre tidningarna i norrort, sex på de fem tidningarna i västerort och fem på de fyra tidningarna i söderort. Därtill jobbar sju reportrar med innestadstidningarna och webben StockholmDirekt. De 13 tidningarna redigeras av åtta redigerare. Ingen av dem har heltidstjänster.

Fler avsnitt
Fler videos