Gå direkt till textinnehållet

Deutgen blir sniken kypare

Radioprofilen och programledaren för P4 Dans Thomas Deutgen ska sommarjobba som skådespelare. Hans roll är en sniken kypare i revyn Trazzel- inga lik i garderoben som spelas i Karlshamn.

Stör jag dig i repetitionen?

– Det stämmer, jag håller på att repeterar rollen som en mycket sniken kypare, men har fått tillstånd att prata med dig.

Hur hamnade du på teaterscenen?

Annons Annons

– Jag har aldrig spelat teater tidigare, förutom på låg- och mellanstadiet. Jag har mest sysslat med radio. Att jobba som programledare i radio, som jag gjort många år, är på sätt och vis att stå på en scen. Skillnaden är att då har jag varit mig själv. Nu har jag fått möjligheten att spela någon annan, och det tycker jag är otroligt inspirerande och en utmaning. När jag fick frågan tyckte jag att den var så galen att det hade varit dumt att säga nej.

Hur upptäcktes dina teatertalanger?

– I olika sammanhang har jag träffat Elin och Mats Sandelius som gör mycket barn- och vuxenteater i Blekinge och Jämtland. Vi hamnade vid samma bord på en fest och då berättade de om sin fars de skulle spela till sommaren. Sedan ringde Mats några månader senare och berättade att de ska göra en Ray Coonley-fars, en av världens mest spelade komediförfattare. Han sade att då han läste igenom en av rollerna insåg han att den skulle passa mig. Jag ska spela en sävlig och sniken kypare.

En ny karriär på gång?

– Varför inte. Men jag är nu lite nervös eftersom jag jobbar en del med Robert Gustafsson och hans dansband Rolandz. Han agent har mejlat mig och skrivit att hon och Robert ska komma och titta på mig i sommar.

Du missar väl inte Dansbandsveckan i Malung?

– Nej, den missar jag verkligen inte. Den håller jag i med järnhand.

Fler avsnitt
Fler videos