Gå direkt till textinnehållet

”Det får stå för dem”

Mittmedias redaktionella personalchef Per Åhlin medger att Mittmedia inte har haft lönesamtal med alla medlemmar i alla regioner. Men anser samtidigt att de inte brutit mot något löneavtal.

Journalisten skrev tidigare i dag om lönestriden inom Mittmedia där det nu väntar centrala förhandlingar.

Klubben kallar det ”ett slag i ansiktet” att företaget inte har ändrat bedömningen på en enda medarbetare efter förhandlingen. Det tycker Per Åhlin, redaktionell personalchef vid Mittmedia, får ”stå för dem”.

– Klubben frågade oss rakt av om vi hade några ändrade åsikter om någon medlem och vi sa nej, sen avslutade vi den delen, så jag skulle egentligen inte säga att vi har avhandlat den frågan under några förhandlingsformer. Sen är det inte konstigt att sektionen tycker att ett antal medarbetare ska höjas en nivå eller två, det ligger i deras uppdrag att tala för sina medlemmar. Men någon genomgripande diskussion om medlemmarna hade vi inte, det var klubben inte intresserade av, säger Per Åhlin.

Annons Annons

Klubben anser att företaget inte har följt löneavtalet eftersom ett antal medlemmar inte har fått några lönesamtal. Man är också kritisk till att de 55 som nyanställdes i Mittmedia AB (MMAB) från bemanningsbolaget Mittmedia Kompetens (MMK) inte passar in i lönestrukturen. Där menar klubben att företaget måste skjuta till pengar utanför potten eftersom deras löneskillnader är ”helt orimliga”.

– Det är riktigt att vi inte har genomfört lönesamtal med alla i alla regioner av olika skäl. När det gäller de 55 medlemmarna menar ju klubben att det inte fördes in nya löner för de här personerna när de gick över till MMAB. Men det man fick var ett erbjudande att byta anställning, behålla nuvarande lön, och vara med i revisionen. Det var ett erbjudande och man hade också kunnat tacka nej och stanna kvar i MMK. Anledningen att vi inte tog löneförhandling med alla är att det inte fanns något färdigt kollektivavtal, det gör det svårt att förhålla sig till vad som blir en rimlig ny lön för medarbetaren. Sen har vi ju diskuterat i ganska många timmar med klubben om de ligger rätt i lön eller inte, och där kan man ju ha olika uppfattningar, säger Per Åhlin.

Fler avsnitt
Fler videos