Gå direkt till textinnehållet

”Den bästa rallylåt vi gjort”

Sedan tolv år tillbaka har Tomas Hedman på P4 Värmland gjort texten till en rallylåt som släpps i samband med Svenska rallyt. Årets låt har titel Mera gas och sjungs av Arvikatrion The Hebbe sisters.

Varför började du göra om texter på kända låtar?
– Jag tycker att det är kul att leka med musik och texter. Då jag började på P4 Värmland 2002 gav den tjänst jag hade utrymme för att göra parodilåtar, och det fanns program där de kunde sändas. Sedan förändrades mitt uppdrag.

2003 började du göra rallylåtar. Vilken var den första låt du gjorde om texten på?
– Det var Michael Jacksons Black or White som fick namnet Svenska rallyt är här. Det blev en succé. Folk tyckte att det var kul. En kollega klippte om låten och klistrade in kommentarer från Svenska rallyts programledare. Året därpå använde vi oss av Carolas Fångad av en stormvind som vi kallade Omkörd av en traktor. Då lade vi även in sketcher och dialoger som efter det har blivit konceptet för hur en rallylåt ska låta.

Hur har responsen varit?
– När jag senast tittade hade årets rallylåt 750 delningar på P4 Värmlands Facebooksida. Förra årets låt var en av de mest klickade på P4 Värmlands webbsida. Det är roligt att folk förväntar sig att det ska komma en rallylåt. De vet vad en rallylåt är och kommenterar om de tycker att den är bra och håller det tempo som de anser att rallylåten ska ha.

Vilken låt har du valt till rallylåt i år?
– Det är Arvikatrion The Hebbe sisters som sjunger Meghan Trainors hit All about the bass som jag gett titeln Mera gas. Det är sångmässigt den bästa vi gjort eftersom vi har gett oss tid att repetera. Tidigare har det ofta varit jag och kolleger som sjungit.

Vad gör du på P4 Värmland?
– Just nu är jag produktionsutvecklare inom Sveriges Radio. Jag har varit lite av varje sedan jag började: reporter, programledare, nyhetsuppläsare och biträdande nyhetschef.

 

Lyssna här på alla rallylåtar

 

 

 

 

Fler avsnitt