Gå direkt till textinnehållet

De kan vinna priser i fackförbundspressen

Tidningen Förskolan, Akademikern och Cheftidningen kan vinna priset för Bästa redigering på Fackförbundspressens dag.

I dag blev det klart vilka som nominerats i kategorierna Illustration, Redigering och Foto. Priset delas ut vid Fackförbundspressens dag den 27 april.

Här är alla nominerade:

Illustration:

Uttryck, ”Handen & huvudet”. Illustration: Martin Ander. För ett omslag som vågar lita på att illustrationens explosiva budskap om att släppa loss kreativiteten är tillräckligt.

Specialpedagogik, "Ett begrepp i blåsväder". Illustration: Erica Jacobson. För en bild som är öppen för egna tolkningar, där den lilla detaljen med ögat fångar uppmärksamheten.

Chefstidningen, ”Rimligt att klara allt?”. Illustration: Björn Öberg. För en enkelt avläsbar och väl genomförd tolkning av ämnet, som annars kan tyckas vardagligt och ”ospännande”.

Redigering:

Förskolan, ”Hem till gården”. Layout: Anna Bylund. För en lekfull och överraskande presentation, där många olika moment binds ihop till en välfungerande helhet.

Akademikern. ”Låter sexet blomstra”. Layout: Kajsa Isenberg. För en uttrycksfull och väl avvägd layout där bild och tillägg berättar en egen historia.

Chefstidningen. ”Jag följer en röd tråd” Layout: Sandra Johnson. För ett stilrent utförande, från väl genomtänkt idé till färdig produkt.

Foto:

Pedagogiska magasinet, ”Till helvetet och tillbaka”. Foto: Kent Klich. För en kreativ tolkning av uttrycket ”att våga kasta sig ut”, med spännande symbolik och snygga linjer. 

Förskolan, ”Räkna med äventyr”. Foto: Anders G Warne. För en lekfull komposition med cirklar och linjer, höljd i magiskt ljus, där barnens perspektiv står i fokus.

Tidningen Gymnasiet, ”När begreppen känns i kroppen”. Foto: Anna Simonsson. För en enkel och stilla bild som samtidigt är full av händelser i blickar, tankar och förväntningar.

Läs här om de tidigare nomineringarna i kategorierna Bästa kommenterade text, Fackliga Nyheters pris och Bästa avslöjande.

 

Fler avsnitt
Fler videos