Gå direkt till textinnehållet

De blir nya Aftonbladetchefer

Aftonbladets nya organisation börjar falla på plats och nu är det klart med sex nya chefer. Sofia Olsson Olsén, Håkan Andreasson, Michael Poromaa, Martin Wåhlstedt, Ted Kudinoff och Anna Strömberg får alla nya tjänster.

”Jag är mycket glad för att de nu velat kliva fram i nya roller. Det här är personer med oerhört högt kunnande och stor erfarenhet såväl publicistiskt som om Aftonbladets kraftfulla utveckling”, säger chefredaktören Jan Helin i ett pressmeddelande.

Nästa vecka kommer tidningen att presentera en ny redaktionsledning med ett renodlat publicistiskt fokus meddelar också Helin.

Redaktionschefer blir Sofia Olsson Olsén och Håkan Andreasson.

Annons Annons

Sofia började sin yrkesbana som reporter och redigerare på Borlänge Tidning 1987 och kom till Aftonbladet 2007 som redaktionell chef för aftonbladet.se:s lokala sajter. Tidigare har hon haft styrelseuppdrag för Tidningsutgivarna (TU), Arbetarbladet och Norra Västerbotten.

Håkan Andreasson började som redigerare på sporten 1999. Han har varit sportchef på tidningen under en tid.

Nyhetschef blir Michael Poromaa. Han startade sin karriär på Aftonbladet 1998 som redigerare och har varit nyhetschef på sporten samt printchef och tf sportchef. Nu senast har han verkat som editionschef online.

Printchef för huvudtidningen blir Martin Wåhlstedt. Han har jobbat på Aftonbladet sedan 1 augusti 1982. Martin har jobbat länge i olika ledande befattningar såsom nattchef, pluschef, redaktionschef och nyhetschef både för print och online.

Printchef magasin blir Anna Strömberg. Hon kom till Aftonbladet 2004 som tf pulschef och har varit redaktör för Klick och Söndag. Sedan 2012 har Anna jobbat som produktägare för Theyouway.com. 

Redaktionell pluschef blir Ted Kudinoff. Han började sin bana som journalist som sportreporter på Ålandstidningen och kom till Aftonbladet 2005 och har sedan 2009 varit mobilredaktör.

Fler avsnitt
Fler videos