Gå direkt till textinnehållet

Därför lanserar Journalisten betaltjänsten J plus

Journalisten har bytt form i papperstidningen och lanserar samtidigt en betaltjänst på sajten, J plus. ”Vi kommer att lansera fler betaltjänster i framtiden”, säger Journalistens chefredaktör Helena Giertta.

Som Journalistens papperstidningsläsare upptäcker denna vecka har tidningen bytt form. Samtidigt lanseras en ny digital tjänst, eller betalvägg, på sajten: J plus. Bakom den kommer fördjupningsmaterial och profilintervjuer från papperstidningen att läggas. Dessutom ska fler av tidningens exklusiva webbnyheter att placeras bakom J plus.

De som är medlemmar i Journalistförbundet får tillgång till allt material i J plus, och använder samma inloggning som de gör till Journalistförbundets hemsida, med personnummer och ett lösenord. De som inte är medlemmar men prenumererar på papperstidningen loggar in med sitt kundnummer.

– Vi vill göra det så enkelt som möjligt för medlemmar att komma åt materialet i J plus, säger Helena Giertta, Journalistens chefredaktör och VD.

Annons Annons

Varför lanseras J plus?
– Dels vill vi kunna ge läsare möjlighet att ta del av innehåll från papperstidningen digitalt utan att ge bort det helt gratis till de som inte är prenumeranter, dels vill vi kunna sälja vårt kvalitativa innehåll till andra.

Kommer allt som finns i papperstidningen att läggas upp bakom J plus?
– Nej inte allt. Det är framför allt våra fördjupningar, reportage och profilintervjuer som kommer att hamna där. Dessutom kommer en del av den journalistik som vi gör exklusivt för webben att finnas i J plus.

Gör tidningen det här för att tjäna pengar?
– Ja.

Hur mycket då?
– Vi är på helt ny mark, så det finns ingen målsättning. Vi räknar att få tillbaka de investeringar som har gjorts. Vi kommer i framtiden att lansera fler betaltjänster, säger Helena Giertta.

Fler avsnitt
Fler videos