Gå direkt till textinnehållet

Daphne Caruana Galizia får postumt pris

Publicistklubben tilldelar årets Anna Politkovskaja-pris till den mördade maltesiska jounalisten Daphne Caruana Galizia. Mordet är fortfarande ouppklarat. UPPDATERAD

Daphne Caruana Galizia, en av Maltas mest profilerade grävande journalister, sprängdes till döds den 16 oktober i fjol, när hennes hyrbil exploderade i närheten av hemmet på Malta. Hon arbetade med en granskning av högt uppsatta politikers koppling till korruption.

Tre män står åtalade för mordet. Vem som beställt mordet är okänt, de tre misstänkta har vägrat att prata. Det framgår av ett globalt samarbete mellan 18 olika medier som granskar mordet på Daphne Caruana Galizia och fortsätter gräva i hennes fotspår; bland dem franska Le Monde, tyska Süddeutsche Zeitung och amerikanska The New York Times.

De rapporterar nu att det politiska spåret i mordutredningen är helt outforskat. Ingen av de högt uppsatta politiker hon rapporterat om har hörts i utredningen.

Publicistklubben i Stockholm väljer att tilldela sitt årliga pris till Anna Politkovskajas minne till Daphne Caruana Galizia. Hennes son, den undersökande journalisten Matthew Caruana Galizia kommer att ta emot priset och berätta om sin mammas arbete, på PK-debatten i Stockholm den 23 april.

Fler videos
Fler avsnitt