Gå direkt till textinnehållet

Dags för TCOs nya webbtidning

I dag ser en ny webbtidning dagens ljus. Det handlar om TCOs nya satsning på arbetsmarknadsbevakning med Arbetsvärlden.se.

I våras gick TCO-tidningen i graven. Nu presenterar Tjänstemännens centralorganisation sin nya satsning på en webbtidning.

Den tre personer starka redaktionen ska bevaka arbetsmarknaden ur ett tjänstemannaperspektiv, med ett tydligt EU-fokus.

– Vi skriver både om stora systemfrågor som tillväxt och ekonomi men även avtalsrörelsen och arbetsrätt. Vi ska helt enkelt ta ett bredare grepp på arbetsmarknaden ur ett fackligt perspektiv, säger Ylva Rehnberg, chefredaktör, till Journalisten.

Utmaningen för Arbetsvärlden.se är inte nödvändigtvis att vara först.

– Det vi vill vara bäst på, i all ödmjukhet, är att försöka ta ett lite större grepp. Vi är för små för att hela tiden hinna vara först och snabbast. Däremot vill vi ge en bra helhetsbild, säger Ylva Rehnberg.

Vad blir skillnaden mot för den gamla TCO-tidningen?
– Den (TCO-tidningen red anm.) hade de förtroendevalda i förbunden som största målgrupp, vi riktar oss mer mot opinionsbildare, makthavare och medier. Sen vill vi såklart också att de förtroendevalda ska läsa oss. Men TCO-tidningen hade kanske mer identifikationsskapande material och det ingick i deras uppdrag att stärka de förtroendevalda. Det ingår inte i vårt uppdrag, vi gör en bredare ekonomibevakning, i synnerhet med ett större EU-fokus.

Förutom Ylva Rehnberg som kommer från tidningen Studentliv ingår Karin Bromander, tidigare reporter på halvtid åt TCO-tidningen och Studentliv, samt Ewa Persson, en ny rekrytering, i redaktionen.

Fler avsnitt
Fler videos