Gå direkt till textinnehållet

Burmas regering vill lära av SVT och SR

En delegation från det burmesiska informationsministeriet med informationsminister Soe Win i spetsen kommer att besöka Sveriges Television och Sveriges Radio nästa vecka för att lära sig om svensk public service.

Burma är en av världens mest repressiva stater, men de senaste åren har flera reformer genomförts. Förra året släpptes Aung San Suu Kyi från sin husarrest.

En av regeringens största antagonister har varit exilradiostationen Democratic Voice of Burma, DVB, som sedan två decennier har varit stationerad i Norge.

Nu har DVB bjudit in en delegation från det burmesiska informationsministeriet att besöka Sverige, Norge och Danmark under nästa vecka.

Bland annat ska den burmesiske informationsministern Soe Win och DVB besöka SVTs och SRs nyhetsredaktioner för att lära sig om den svenska public servicemodellen, medielagar, medieetik och mediers roll i ett demokratiskt samhälle.

DVB uppger i ett pressmeddelande att man efter de senaste två årens reformer överväger att flytta sitt arbete till hemlandet.

Fler avsnitt
Fler videos