Gå direkt till textinnehållet

Bemanningsupproret når DN och Expressen

Journalistklubben på Bonnierägda bemanningsföretaget Marieberg Media uppmanar Aftonbladets tidningschef Jan Helin att göra en ordentlig översyn av hur bemanningsföretag används, efter proteststormen mot omplaceringen av Nivette Dawod på Aftonbladet.

I en debattartikel på Journalisten.se ger journalistklubbens styrelse i Marieberg Media sitt stöd till den bemanningsanställda Aftonbladetjournalisten Nivette Dawod, som har omplacerats mot sin vilja.

Journalisten berättade i måndags om omplaceringen som ledde till att över 100 journalister på Aftonbladet skrev ett protestbrev till ledningen.

Klubben på Marieberg Media uppmanar Aftonbladets tidningschef Jan Helin att göra en ordentlig översyn över hur Aftonbladet använder bemanningsföretag:

Annons Annons

”För en otrygg journalist är en halv journalist, och i längden drabbas inte bara de anställda utan också företagen, och i slutändan mediekonsumenterna”, skriver klubbstyrelsen.

Klubbstyrelsen skriver också att många av journalisternas vardag på Marieberg Media präglas av osäkra anställningar, lägre löner och svårigheter att planera sina liv på lång och kort sikt.

Anställda på bemanningsföretaget Kompetens i Skåne skrev på tisdagen en debattartikel på Journalisten.se om sina arbetsvillkor mot bakgrund av proteststormen på Aftonbladet.

Fler avsnitt
Fler videos