Gå direkt till textinnehållet

Bästa resultatet för DS någonsin

Dagen Samhälle gör sitt bästa resultat någonsin, totalt omsatte företaget 63 miljoner kronor 2015. Mats Edman, tidningens VD och chefredaktör, ser positivt på framtiden. ”Det är ju bara februari, men det har i alla fall börjat väldigt bra, så vi hoppas på ett starkt 2016.”

Dagens Samhälles resultat för 2015 är det bäst resultatet någonsin för tidningen. Totalt omsatte företaget 63 miljoner kronor, vilket var en ökning på nio procent från 2014.

Mats Edman är VD och chefredaktör på Dagens samhälle.

– Det känns ju jättebra, det är inte så många tidningar som det ser så bra ut för.

Annons Annons

Varför går det så bra?
– Enligt mig så går det bra för att läsarna och annonsörerna uppskattar tidningen väldigt mycket. Det finns siffror i som är ett kvitto på det, till exempel en 96 procentig förnyelse av prenumerationer, säger Mats Edman och fortsätter:

– Det går också bra för vår försäljning av platsannonser. Vi är det organ man använder för att annonsera om chefstjänster inom den sektor vi bevakar.

Kommer ni göra ett lika bra resultat det här året?
– Det är ju bara februari, men det har i alla fall börjat väldigt bra, så vi hoppas på ett starkt 2016.

– Rent generellt, för mig som VD och chefredaktör, är det viktigt att läsarna uppskattar tidningen. Det är en stor mängd av våra läsare som är folkvalda av och med alla politiska färger och det känns roligt att de tycker att vår tidning är relevant.

Dagens Samhälles ökade annonsintäkterna från papperstidningen i fjol med 12 procent till 31 miljoner kronor. Det operativa resultatet hamnade på 6,5 miljoner, motsvarande en rörelsemarginal på drygt 10 procent.

Fler avsnitt
Fler videos