Gå direkt till textinnehållet

Åsa Linderborg angriper Niklas Svensson

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg går på Aftonbladets kultursida till hårt angrepp på Expressens reporter Niklas Svensson.

I en artikel på Aftonbladet Kultur går Åsa Linderborg till hård attack mot Expressens nyhetsreporter Niklas Svensson i dag. Hon anklagar honom för att på Twitter ha tagit ställning ”mot alla progressiva krafter, och det på ett sätt som stinker trollsvett”.

I artikeln menar hon att Niklas Svenssons spridande av opinionsmaterial på Twitter är problematisk.

”Ju mer opinionsmaterial på ledar- och kultursidor sprids, desto viktigare att den andra delen av journalistkollektivet spelar sin roll. Om gränserna suddas ut mellan åsiktsjournalistik och objektiv nyhetsjornalistik, undermineras legitimiteten för en hel yrkeskår”, skriver Åsa Linderborg och frågar sig vem som ansvarar för Niklas Svenssons uppträdande i sociala medier.

Annons Annons

”En chefredaktör kan inte skyllas för vad journalisterna babblar om under sin ledighet, men var börjar och slutar arbetsdan? När är man privat och när är man i sin profession?”

Journalisten har sökt Niklas Svensson för en kommentar. Han svarar i ett mejl att hans enda kommentar i dag är den som han lämnat på Twitter (se bild intill).

Fler avsnitt
Fler videos