Gå direkt till textinnehållet

Argentinsk journalist flydde till Israel

Den argentinske journalisten Damian Pachter, som var först med att rapportera om att åklagaren Alberto Nisman hittats död i sitt badkar, har flytt till Israel.

På flygplatsen i Tel Aviv berättade Damian Pachter att han förföljdes av den argentinska säkerhetstjänsten och att det var därför han beslutade sig för att fly landet.

”De använde sina säkerhetsstyrkor att jaga mig. Jag var tvungen att agera snabbt”, sade Damian Pachter enligt New York Times och tillade att han har israeliskt medborgarskap.

Åklagaren Alberto Nisman sade sig ha bevis på att den argentinska regeringen konspirerade med Iran för att rentvå efterlysta iranier som var efterlysta för terrordådet mot ett judiskt center i Buenos Aires 1994, som dödade 85 personer.

Annons Annons

Alberto Nisman hittades förra veckan död i sitt badkar, skjuten i huvudet, dagen innan han skulle presentera en rapport om terrordådet. Först sade president Cristina Fernández de Kirchner att det rörde sig om ett självmord, men gick sedan ut och sade att det inte var självmord, att det fanns en komplott att förtala henne och att landets säkerhetstjänst skulle upplösas.

Fler avsnitt
Fler videos