Gå direkt till textinnehållet

Anna Gullberg lämnar Mittmedia

Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg lämnar tidningen och sin plats i Mittmedias koncernledning.

I januari berättade Journalisten om tidigare skyddsombudet på Gefle Dagblad Sanna Wikströms död, som två år tidigare stängts av och anklagats för ”grovt illojalt beteende”.

Hårda anklagelser riktades mot bland andra GDs chefredaktör Anna Gullberg, både internt och från Sanna Wikströms sambo Kennet Lutti.

Två dagar efter Journalistens publicering tog Anna Gullberg en tre månaders timeout. Nu står det alltså klart att hon lämnar Mittmedia.

I ett pressmeddelande säger Anna Gullberg att beslutet har växt fram:

Jag har funderat djupt och länge på den konflikt som företaget hamnat i kring arbetsmiljön det senaste året, som kulminerade i slutet av januari, och tycker att situationen är mycket olycklig. (…)

Jag har också personligen starkt berörts av allt som hänt. Att vara mediechef är extremt tufft idag, men att samtidigt dessutom vara länge i en pressad situation blir till sist inte en rimlig tillvaro. Jag väljer därför att kliva av mitt uppdrag och gå vidare, säger Gullberg.

Ansvarig utgivare för Mittmedias tidningar i Hälsingland, Anders Ingvarsson, tar över som ansvarig utgivare efter Anna Gullberg, med omedelbar verkan. Daniel Bertils fortsätter som tf chefredaktör till och med den 30 april, sedan tar Anders Ingvarsson över tills rekryteringen av Anna Gullbergs efterträdare är klar.

Journalisten söker Anna Gullberg.

Fler avsnitt
Fler videos