Gå direkt till textinnehållet

Altinget startar ny portal

Altinget som i september tog över riksdagsbevakningen efter nedlagda Riksdag & Departement går ”enligt budget”, uppger chefredaktör Mattias Croneborg. Efter årsskiftet startar redaktionen en ny portal.

Journalisten berättade i augusti att fyra journalister från nedlagda Riksdag & Departement var på god väg att lansera en ny kommersiell webbtidning, Altinget.se, som skulle bevaka riksdagen. Bakom betalsajten står det danska medieföretaget Altinget som bevakar danska folketinget.

Nu har sajten varit i gång i nästan tre månader, och chefredaktör Mattias Croneborg, är nöjd.

– Det går bra. Det tuffar på och vi klarar budgeten, vi ligger till och med lite bättre än budget. Det var lite trögt precis i början, men antalet prenumeranter och besökare ökar, säger Mattias Croneborg till Journalisten.

Annons Annons

Altinget.se har för närvarande tre portaler: en om rikspolitik, en om energi & miljö och en om utbildning. Efter årsskiftet planerar man att starta en fjärde sakpolitisk portal.

– Vi för diskussioner just nu, men jag kan inte gå ut och berätta vilket bevakningsområde det rör ännu, säger Mattias Croneborg.

Intäkterna kommer från prenumerationer, för en privatperson kostar det 1 500 kronor per år för en helårsprenumeration och mer än det dubbla för en prenumeration på en av de sakpolitiska portalerna.

– Vi har ungefär 2 500 besökare i veckan vilket är ungefär en fjärdedel av vad Riksdag & Departement hade, så vi har en bit kvar innan vi är framme.

Jag har inte sett så mycket av er i det vanliga nyhetsflödet, ni verkar inte ha fått samma sorts genomslag som R&D hade. Vad beror det på?
– Vi sköter vår systematiska bevakning men det är nog sant att vi inte har kommit till vår rätt än. Det beror på att det inte händer så mycket i riksdagen. Det är politisk lågkonjunktur just nu. När det blir bättre sprutt på riksdagen kommer vi nog att märkas mer.

Fler avsnitt
Fler videos