Gå direkt till textinnehållet

Almestad lämnar GP: ”Ledarsidan ett organ för SD”

Elin Grelsson Almestad som i fem år medverkat på Göteborgs-Postens kultursida slutar i protest mot att tidningen ”sålt ut det sista av sin publicistiska trovärdighet”. Almestad kritiserar framför allt den nya ledarredaktionen under Alice Teodorescu.

I ett blogginlägg säger i dag frilansjournalisten Elin Grelsson Almestad tack och hejdå till GP efter fem års medverkan på kultursidan.

Huvudorsaken till att hon väljer att sluta arbeta för GP är förändringarna på ledarredaktionen när Alice Teodorescu tog över som politisk redaktör. Valet av Teodorescu har kritiserats hårt, och som Journalisten berättat har hela ledarredaktionen på GP bytts ut efter att Alice Teodorescu tillträdde. Två av de tidigare medarbetarna berättade att de hoppade av i protest mot just valet av Alice Teodorescu som redaktör för ledarsidan.

Elin Grelsson Almestad uppger i sitt blogginlägg att en fjärdedel av ledarartiklarna i GP under sommaren handlat om migration, flyktingpolitik och EU-migranter och att ”nästan alla förespråkar mer restriktiv invandring”.

Hon skriver att hon har förståelse för de som väljer att stanna kvar på GP. ”Jag befinner mig däremot i en sits där jag kan lämna resterna av det som en gång var Göteborgs-Posten. Lämna för att GP sålt ut det sista av sin publicistiska trovärdighet och nu skapar annonsintäkter på texter som hetsar mot migranter och normaliserar Sverigedemokraternas världsbild”, skriver Elin Grelsson Almestad.

Vi söker Alice Teodorescu för en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos