Gå direkt till textinnehållet

Åklagaren tillbakavisar NAs kritik

Nerikes Allehandas chefredaktör Katrin Säfström har varit kritisk mot åklagarmyndighetens agerande efter att en av tidningens fotografer överfölls av fotbollssuportrar. Nu tillbakavisar chefsåklagaren NAs kritik.

Som Journalisten tidigare berättat så överfölls en av NAs fotografer av Djurgårdssupportrar i centrala Örebro i helgen. NA-medarbetaren hölls fast och tvingades ta bort bilder som han tagit. En av fotografens blixtar förstördes i tumultet, men han klarade sig utan fysiska skador.

Efter händelsen gick NAs chefredaktör Karin Säfström ut med kritik mot åklagarmyndigheten. Tidningen har flera gånger anmält brott mot journalister, men inget av fallen har gått vidare till åtal.

Nu tillbakavisar chefsåklagaren i Örebro, Sarah Hajslund Hansen, kritiken. Det skriver NA.

”När ärenden kommit in och inte lett till åtal beror det på att vi inte kunnat styrka brott eller utreda vem gärningspersonen är. De här ärendena måste ju utredas som alla andra brott, vi har ingen särskild utredningsordning för journalister,” säger chefsåklagaren till NA.

”Jag måste utgå från att rättsväsendet gör sina bedömningar, men för mig känns det här märkligt,” säger Karin Säfström till den egna tidningen. 

Fler avsnitt
Fler videos