Aftonbladetprofil
går till SVT

14 mars, 2016

FOTO: Tor Johnsson Aftonbladets profilerade reporter och krönikör Carina Bergfeldt lämnar tidningen efter tio år och blir ny USA-korrespondent för SVT.

– Jag är jättejättejätteglad, säger Carina Bergfeldt i telefon.

– Jag tycker att jag har haft, och har, världens bästa jobb på Aftonbladet och brukar skämta om att tidningen varit mitt längsta förhållande. Men lika självklart som det varit att säga nej till andra erbjudanden i tio år, lika självklart var det nu att säga ja. Att bli SVTs USA-korre är något som jag drömt om sedan journalistutbildningen, men som liksom inte har funnits på kartan. Förrän nu.

Carina Bergfeldt tillträder den 1 maj och flyttar till Washington i juni.

Hur mycket amerikansk politik måste du plugga nu?
– Jag bevakade det förra presidentvalet för Aftonbladet, så jag har upplevt valcirkusen en gång. Men vem som helst måste nog hårdplugga amerikansk politik, för systemet är så krångligt.

Taggar: Aftonbladet, SVT

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Journalisten-podden

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies