Gå direkt till textinnehållet

Aftonbladet fälls efter miss av tingsrätten

Tingsrätten dömer Aftonbladet till skadestånd efter att Martin Aagård kallat Richard Herrey rasist på Twitter. Domskälet är att tidningen inte har svarat domstolen, men nu visar det sig att tingsrätten har glömt att registrera tidningens svar.

Som Journalisten tidigare berättat blev det stor uppståndelse efter att Marin Aagård kallat Richard Herrey rasist på Twitter. Han har bett om ursäkt, men ärendet har hamnat i domstol. Richard Herrey stämde både tidningen och Martin Aagård för förtal.

I dag kom domslutet mot Aftonbladet. Tidningen får betala skadestånd, men på grund av att tidningen inte ska ha svarat domstolen. Det är alltså en så kallad tredskodom.

Marin Aagård säger att det hela känns förvirrande.

– Jag är förvånad. Initialt var jag väldigt trygg i att det inte skulle bli en fällande dom, men alla här är förbryllade, säger han och fortsätter:

– Jag ångrar fortfarande vad jag skrev om Herrey, jag har bett om ursäkt, men uppenbarligen är det bara 30 000 kronor i skadestånd som kan göra honom glad.

Fredrik Lindén, informationsdirektör Schibsted Sverige, förklarar det oväntade domslutet med att tingsrätten har gjort en miss.

– Det stämmer inte att Aftonbladet inte har svarat, det är tingsrätten som har glömt att registrera vårt svaromål och nu försöker de rätta till det så fort som möjligt, säger han.

Fler avsnitt
Fler videos