Gå direkt till textinnehållet

”Aftonbladet är inte till salu”

Den norska mediekoncernen Schibsted tänker inte sälja Aftonbladet till Bonnier. Det sade bolagets VD Rolv Erik Ryssdal när han presenterade resultatet för andra kvartalet, skriver norska Dagens Næringsliv.

” Jag förstår om någon vill köpa ett stort företag, men det är inte till salu. Det krävs två för att dansa tango så jag tror vi kan stoppa det nu,” sade Erik Ryssdal till Dagens Næringsliv.

Han förklarade vidare att VG, som också ägs av Schibsted, och Aftonbladet har starka positioner på sin respektive marknad.

”De är hörnstenarna i att bygga ett digitalt ekosystem och vi vill se mer samarbete mellan Blocket och Aftonbladet och Finn, VG och de prenumererade tidningarna i framtiden.”

Annons Annons

Bonnier har inte gått ut och offentligt att de är intresserade av att köpa Aftonbladet, men Gunilla Herlitz sade under en utfrågning i Almedalen att ett eventuellt köp är ett ägarbeslut men att "självklart välkomnar vi Aftonbladet till Bonnier News", som Journalisten tidigare skrivit om.

Schibsted, gjorde en vinst före skatt på 440 miljoner norska kronor, att jämföra med vinsten på 190 miljoner kronor andra kvartalet 2014.

Aftonbladets intäkter föll med 5 procent. Onlineintäkterna ökade med 8 procent. samtidigt som annonsintäkterna på papper föll med 23 procent.

Svenska Dagbladets intäkter sjönk med 1 procent. Annonsintäkterna på papper föll med 11 procent, medan onlineintäkterna ökade med 32 procent.

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos