Gå direkt till textinnehållet

Advokater attackerade journalister i domstol

Två journalister fick föras till sjukhus efter ett slagsmål mellan advokater och journalister inne i en domstolsbyggnad i Thiruvananthapuram i södra Indien.

Den senaste tiden har journalister i den indiska delstaten Keralas huvudstad Thiruvananthapuram inte haft tillträde till domstolsbyggnaden. Restriktionerna har införts efter att en grupp advokater vid två tillfällen i förra veckan hamnat i slagsmål med journalister.

Bråket rör en nyhetsartikel om en advokat som gripits för att ha ofredat en kvinna på en gata i Thiruvananthapuram. Flera advokater menar att anklagelserna är fabricerade, och riktade hot mot journalister inne i domstolsbyggnaden förra veckan. Bråket eskalerade och övergick i slagsmål.

En grupp journalister anordnade den 20 juli en sittdemonstration framför domstolsbyggnaden i protest mot angreppen och restriktionerna mot dem. Advokater angrep de demonstrerande journalister. Flera blev skadade och två TV-journalister fick föras till sjukhus.

Annons Annons

Internationella Pressinstitutet uppmanar domstolen att åter öppna byggnaden och pressrummet för journalister och att skydda de journalister som arbetar i domstolen.

Fler avsnitt
Fler videos