Gå direkt till textinnehållet

Adaktusson kräver sänkt digitalmoms

Europaparlamentarikern Lars Adaktusson, KD, kräver i en debattartikel på Journalisten.se att Alice Bah Kuhnke intensifierar sitt arbete i EU för att få igenom den sänkta digitalmomsen för tidningar.

I sin artikel skriver Lars Adaktusson: ”Den lägre momssatsen för tryckta medier infördes 2002. Syftet var att generellt öka tidningsläsandet, men också att främja mångfald och kvalitet i tidningsbranschen. En lagstiftning som tillåter den lägre momssatsen för alla tidningar och som inte gör skillnad på tryckta eller digitala publikationer skulle förstärka denna effekt och på sikt få stor betydelse för hela mediebranschen. ”

Den tidigare journalisten Lars Adaktusson menar att kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke måste upp till bevis:

”Mot den bakgrunden är det nu upp till bevis för den svenska regeringen och kulturminister Alice Bah Kuhnke. Frågan om digitalmomsen kan slutgiltigt komma att avgöras i ministerrådet under 2017 och då duger det inte att som hittills luta sig tillbaka. Det är bra att kulturministern talar om att prioritera mediefrågor, men nu är det hög tid att visa ledarskap och gå från ord till handling. Påtryckningsarbetet måste intensifieras, argumenten vässas och politiska allianser bildas.”

Annons Annons

 

Läs hela debattartikeln här.

Fler avsnitt
Fler videos