Gå direkt till textinnehållet

800 journalister väntas till Almedalen

Mellan 800 och 900 journalister väntas bevaka årets upplaga av politikerveckan i Almedalen, som får något färre evenemang än förra året.

På kansliet för politikerveckan i Almedalen räknar man med att antalet evenemang kommer att minska med ungefär tio procent jämfört med 2014.

– Det är nog bara bra om antalet evenemang minskar något. Vi hade en ökning med 50 procent mellan 2013 och 2014. Det ser ut att bli lika många arrangörer, men de har dragit ned på sina egna aktiviteter, och det borde ge högre kvalitet på vart och ett av evenemangen, säger Karin Lindvall, koordinator för Almedalsveckan.

Någon minskning av antalet journalister på plats räknar man dock inte med under politikerveckan den 28 juni till 5 juli.

Annons Annons

– Vi räknar med att mellan 800 och 900 journalister kommer att ackreditera sig.

De senaste åren har det blivit vanligare att medierna själva håller i arrangemang, bland annat paneldebatter och seminarier.

– Det största ämnet under årets Almedalsvecka ser ut att bli vård och omsorg. Vi misstänker att frågor som rör migration och försvaret kommer att bli stora, säger Karin Lindvall.

Fler avsnitt
Fler videos