Gå direkt till textinnehållet

50 tjänster försvinner från LRF Media

De 14 som jobbar på de fem LRF-tidningar som såldes till Svenska Media har en vecka på sig att bestämma sig för om de vill flytta med till de nya ägarna.

I dag blev det klart att LRF-tidningarna Driva Eget, Härliga Hund, Jaktmarker & Fiskevatten, Minnenas Journal och Traktor Power får nya ägare. De 14 som jobbar på tidningarna har en vecka på sig att bestämma sig för om de vill följa med till den nya ägaren.

– ­Det verkar vara bra övergångsvillkor. De anställda får behålla sina anställningsår. Svensk Media bildar inget nytt bolag för de nya titlar de förvärvat, säger Annika Boltegård, journalistklubben på LRF Media.

Svenska Media Docu AB har kontor i Ljusdal och i Täby norr om Stockholm. De första månaderna kommer de fem tidningarna att produceras i lokaler som LFR äger till dess att Svenska Media hittar större lokaler.

Annons Annons

Bonnier köpte för några veckor sedan Lantliv, Lantliv Mat & Vin, Gods & Gårdar, Allt om Vin, Hembakat, Allt om Historia, Populär Historia, Militär Historia och Släkthistoria. De flesta av de 36 anställda valde att följa med till Bonnier. Sammanlagt är det alltså 50 tjänster som försvunnit från LRF Media.

Kvar finns tidningarna Land, Land Lantbruk, Lantmannen och ATL.

Fler avsnitt
Fler videos