Gå direkt till textinnehållet

”2016 blir året då det vänder i branschen”

"2016 blir året då det vänder i branschen, så att färre journalister blir uppsagda och färre behöver oroa sig för att förlora sina jobb. Och att vi får vara med om att Dawit Isaak släpps fri." Det önskar sig Journalistförbundets vice ordförande Ulrica Widsell av nästa år.

Ulrica Widsell, vice förbundsordförande, Journalistförbundet:

VAD HÄNDER 2016?

– De interna bemanningsföretagen som Bonnier, Schibsted och Mittmedia använder sig av inser det rätta och ger sina bemanningsanställda samma arbetsvillkor som övrig personal på redaktionerna. Frilans­arvodena går uppåt igen efter att nått botten 2015. Jag tror vi får se mer av samgåenden och samarbeten mellan medieföretag för att nå synergieffekter och kostnadssänkningar. Nyskapande digitala aktörer som exempelvis Omni och Kit får fler nya konkurrenter.

Annons Annons

… OCH OM DU FÅR ÖNSKA?

– Att 2016 blir året då det vänder i branschen, så att färre journalister blir uppsagda och färre behöver oroa sig för att förlora sina jobb. Och att vi får vara med om att Dawit Isaak, som nu suttit fängslad i över 5000 dagar utan rättegång, släpps fri och äntligen kommer hem till sin familj.

Fler avsnitt
Fler videos