Gå direkt till textinnehållet

15 tjänster bort på UNT

15 tjänster kommer att försvinna på Upsala Nya tidning, som måste spara 20 miljoner kronor. Enligt UNTs publisher Hanna Stjärne drabbas redaktionen och marknadsavdelningen ungefär lika mycket.

I början av oktober berättade Journalisten att UNT stod inför nya besparingar. Men då var det inte klart hur många tjänster som skulle tas bort.

Nu berättar UNT.se att 8 miljoner kronor rör personalnedskärningar och 12 miljoner andra områden, som tryck och distribution.

"Platsannonseringen är mycket lägre nu. Många företag väntar med att rekrytera, de rekryterar inte på samma sätt som de gjort tidigare. Det finns en del tapp för oss i annonspaket som vi har tillsammans med rikstidningarna", säger Hanna Stjärne till P4 Uppland.

Annons Annons

Hon tror dock inte att läsarna kommer att märka så mycket av personalindragningarna.

"Eftersom vi framför allt tittar på vakanser, olika vikariat och administrativa tjänster så tror jag att man kommer att märka det i mindre utsträckning", säger hon till P4 Uppland.

Till UNT.se säger Hanna Stjärne att tidningen kommer att jobba mer med de digitala kanalerna. Men när det blir förändringar i organisationen kan hon inte säga i dag. Bland annat ska en risk- och konsekvensanalys genomföras.

"Vi kommer att jobba så snabbt som möjligt och har haft ett första informationsmöte med fackklubbarna".

Karolina Tolstav, ordförande i UNTs journalistklubb säger till UNT.se:

"Ju färre vi blir desto svårare blir det även för oss att kunna göra det kvalitetsjobb vi vill."

Fler avsnitt
Fler videos