SR-reporter får rätt till uppgifter på anställda

28 aug, 2015 | En reporter på Sveriges Radio får rätt att veta namnen på personer anställda vid ett äldreboende i Härryda kommun, enligt en kammarrättsdom. Domstolen bedömer att namnuppgifter ”typiskt sett är harmlösa”.

Förlust för Politism

19 aug, 2015 | Politism redovisar en förlust på 3,4 miljoner kronor under sina första fyra månader, från september till december 2014. Chefredaktör Eric Rosén säger till Dagens Media att prognosen för 2015 ser klart bättre ut.

Niclas Breimar lämnar Mitt i

18 aug, 2015 | Mitt i-tidningarnas chefredaktör Niclas Breimar slutar efter 18 år. Förra året köptes Mitt i av riskkapitalbolaget Segulah, men Breimar säger till Medievärlden att förändringarna inte har något med hans beslut att göra.

Stadsmissionens svar på SD-reklamen stoppas

17 aug, 2015 | Stockholms stadsmission ville be om ursäkt för Sverigedemokraternas anti-tiggerireklam i Stockholms tunnelbana. Men SL sätter stopp för all annonsering på platsen av rädsla för nya protester. Det skriver Aftonbladet

Comeback för fem programledare i Debatt

11 aug, 2015 | Under hösten turas fem programledare om att leda Debatt i SVT: Lennart Persson, Janne Josefsson, Axel Gordh Humlesjö, Belinda Olsson och Kristina Hedberg. Säsongspremiären är den 20 augusti.

Niklas Svensson i Twitterbråk

10 aug, 2015 | Under den gångna veckan har Expressens Niklas Svensson varit inblandad i flera bråk på Twitter. Bland annat för att ha anklagat andra för att vara twitterpoliser här, och för att ha favoritmarkerat en nazist här. På sin blogg på Café har Andrev Walden skrivit om ett bråk om en tweet om Grekland Niklas Svensson skrivit.

Casten Almqvist leder Nyhetsmorgon

7 aug, 2015 | Imorgon lördag får TV4 en ovanlig - och ovanligt välbetald - sommarvikarie. VDn Casten Almqvist hoppar in som programledare för Nyhetsmorgon, skriver programmet. Almqvist betonar att det handlar om ett inhopp och säger sig vara ödmjuk inför uppgiften.

Inga bakterier i pulverbrevet

5 aug, 2015 | Det pulver som skickades till SVTs Blekingeredaktion i förra veckan innehåller inga bakterier, visar nya analyser från Totalförsvarets forskningsinstitut. Det rapporterar P4 Blekinge. Fler analyser väntar, bland annat för att säkra eventuellt DNA.

SD-kampanj utreds av JK

4 aug, 2015 | Sverigedemokraternas uppmärksammade affischkampanj på Östermalms tunnelbanestation har hittills anmälts till Justitiekanslern ett 40-tal gånger, och JK ska nu utreda om den kan utgöra hets mot folkgrupp. Det skriver bland andra SvD.

Kommunalarbetaren beklagar reklambluff

4 aug, 2015 | Kommunalarbetarens chefredaktör Susanna Lundell beklagar att KA-läsare drabbats av en annonsör som lovat förmånliga resepaket men nu verkar ha gått under jorden. Det gäller företaget Skandigo som också annonserat i Hem & Hyra.

GP-reporter får rätt till rapporter

27 jul, 2015 | Kammarrätten har beslutat att Chalmers Tekniska Högskola måste lämna ut 52 rapporter till en reporter på Göteborgs-Posten. Rapporterna rör hur medarbetare svarat på frågor kring arbetsklimatet och organisationen. Rätten bedömer att handlingarna inte innehåller uppgifter som kan omfattas av sekretess.

Teaterförbundet stämmer Strix för avtalsbrott

22 jul, 2015 | Teaterförbundet stämmer produktionsbolaget Strix vid Arbetsdomstolen. Fackförbundet anser att bolaget inte betalt nog med övertidsersättning till fyra anställda under produktionen av en TV-serie och yrkar på skadestånd om 50 000 kronor till facket samt på individuella ersättningar och skadestånd.

Bötfälls för annons om magmedicin

22 jul, 2015 | Ett påstående i en annons om mag- och tarmmedicinen Asacol, införd i tidningen Gastrokuriren, var vilseledande och utan stöd. Det slår Läkemedelsindustrins informationsgranskningsman (IGM) fast i ett beslut. Straffavgiften för Stockholmsbaserade företaget Tillotts Pharma bestäms till 90 000 kronor.

Nyhetschef nekas radonuppgifter

21 jul, 2015 | Nyhetschefen på Länstidningen i Södertälje får avslag i kammarrätten gällande uppgifter hon begärt ut från bostadsbolaget Telge. Rätten gör bedömningen att de begärda radoninventeringsuppgifterna inte är allmänna handlingar.

Reporter nekas att söka i diarium

21 jul, 2015 | En reporter på Kristianstadsbladet får inte söka i Hässleholms kommunledningskontors diarium via en dator på egen hand. Det beslutar kammarrätten med motiveringen att reportern skulle få tillgång till uppgifter som inte är allmänna.

MTG sänder NHL

20 jul, 2015 | MTG och National Hockey League, NHL, förlänger kontraktet med fem år att sända samtliga matcher från NHL.Rättigheterna gäller både linjärt och online i Sverige, Danmark, Norge och Finland. MTG har också avtalat med NHL och National Hockey League Players’ Association (NHLPA) om att sända World Cup of Hockey 2016.

Vinst för Hallpressen

9 jul, 2015 | Hallpressen där bland andra Jönköpings-Posten och Smålandstidningen ingår gick med 23,6 miljoner kronor i vinst 2014 efter några år med minusresultat. Omsättningen ökade med 4,5 procent. Sedan 2012 har personalstyrkan på Hallpressen minskat med 60 personer. Det skriver Resumé

Stockholm får Eurovision Song Contest

8 jul, 2015 | Nu står det klart att Eurovision Song Contest avgörs i Stockholm. Finalen äger rum i maj nästa år. ”Jag ser fram emot att välkomna hela Europa till Stockholm och ett av världens största TV-evenemang”, säger SVTs VD Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

The New York Times öppnar contentbyrå i London

8 jul, 2015 | The New York Times öppnar en byrå för native advertising i London för att locka internationella kunder. NYTs byrå i New York har 37 medarbetare som gjort 70 kampanjer för 60 kunder sedan starten förra året. Det skriver The Guardian.

SVT visar hockey-VM 2018-2023

7 jul, 2015 | Sveriges Television har tecknat ett sexårigt avtal med Infront Sports & Media som innefattar hockey-VM. ”Det är en av de absolut viktigaste sporträttigheterna och jag är väldigt glad att vi nu har ett sexårigt avtal som sträcker ända fram till 2023”, säger SVTs VD Hanna Stjärne i en kommentar.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies