Förbättrat resultat för MTG

19 jul, 2016 | MTG som bland annat äger Viasat redovisar ett rörelseresultat om 472 miljoner kronor för andra kvartalet 2016, en förbättring med 20 miljoner jämfört med samma period 2015. Resultatet efter finansiella poster blir dock minus 674 miljoner kronor som följd av en ”icke kassapåverkande” kostnad för avvecklingen av MTGs intressen i ryska CTC Media.

Försämrat resultat för Aftonbladet och SvD

19 jul, 2016 | Under andra kvartalet 2016 gjorde Aftonbladet ett rörelseresultat på 65 miljoner kronor, jämfört med 71 miljoner samma period 2015. Svenska Dagbladets resultat minskade med 3 miljoner till 16 miljoner kronor, framför allt beroende på ett tioprocentigt tapp i pappersannonsering. Schibsted Sverige redovisar ett resultat om 288 miljoner, en ökning med 40 miljoner jämfört med förra året.

Polisen kritiseras efter festival-uttalanden

13 jul, 2016 | Polisen i Värmland får nu kritik från JK för sina uttalanden om att ensamkommande flyktingbarn skulle ligga bakom flera fall av sexuellt ofredande på festivalen Putte i Parken i början av juli. Uttalandena som publicerades på polisen i Värmlands hemsida uppfyller inte lagens krav på saklighet och opartiskhet, skriver JK.

TV4 och SVT sänder EM 2020

6 jul, 2016 | TV4 och SVT fortsätter satsa gemensamt på stora fotbollsmästerskap. Nu har de säkrat sändningsrättigheterna till UEFA fotbolls-EM 2020. "Svensk landslagsfotboll har en förmåga att samla och engagera tittare över hela landet. Det känns därför väldigt kul att TV4 nu gjort klart om att erbjuda tv-tittarna de största fotbollsfesterna för lång tid framöver", säger TV4-Gruppens vd Casten Almqvist, i ett pressmeddelande.

Exiljournalist om hoten i Eritrea

1 jul, 2016 | Journalister som skickas till militärfängelse, hot mot journalister som planerar att lämna landet, journalister som tvingas vakta regeringsbyggnader. Det berättar den exileritreanske journalisten Abraham T. Zere om i The Independent.

Serial-dömd får ny rättegång

1 jul, 2016 | Adnan Syed, dömd för det mord i Baltimore 1999 som första säsongen av den amerikanska succépodden Serial handlar om, beviljas en ny rättegång. Det rapporterar NPR.

UR fälls för diskriminering

30 jun, 2016 | Utbildningsradion fälls för direkt diskriminering i DO. UR fälls för en platsannons där bolaget sökte en person med "erfarenheter av att rasifieras som afrosvensk". Annonsen fick snabbt kritik och formulerades om, varför UR enligt DO slipper vidta fler åtgärder. Det rapporterar Kulturnyheterna.

VLT byter till regnbågsfärger

30 jun, 2016 | Vestmanlands Läns Tidning ändrar loggan på VLT och VLT.se till regnbågsfärger mellan i dag torsdag och måndag, samtidigt som att Västerås Pride arrangeras. ”Vi gör det som en symbol för att vi står upp för alla människors lika rättigheter”, skriver chefredaktören Daniel Nordström.

Murdoch lovordar Brexit

29 jun, 2016 | "Underbart", "som att släppas ur fängelse". Det sade mediemogulen Rupert Murdoch, ägare till bland andra brittiska The Sun och Financial Times, om Brexit när han i går för första gången kommenterade folkomröstningen. Murdoch beskrev också Donald Trump i positiva ordalag, skriver The Guardian.

Nya pengar till Breakit

23 jun, 2016 | Nyhetsajten Breakit, som bevakar teknikbolag, har dragit in 3,5 miljoner i nyemmission. Bland de som investerat i sajten finns programmerare och entreprenörer. Grundaren Stefan Lundell säger att ”merparten av kapitalet från nyemissionen ska investeras i medarbetare”.    

Omnis förlust 6,7 miljoner

16 jun, 2016 | Schibsteds digitala nyhetstjänst Omni ökade intäkterna till 24,3 miljoner kronor 2015 men gör ändå en förlust på 6,7 miljoner kronor. Det skriver Breakit

Helge Øgrim slutar på norska Journalisten

16 jun, 2016 | Helge Øgrim, chefredaktör på norska Journalisten går i pension den 1 september och lämnar tidningen. Han har varit chefredaktör på tidningen sedan 2007.

Nedlagda Folket blir bok

13 jun, 2016 | För ett år sedan lades Folket i Eskilstuna ned. I höst blir Folkets ledare till en bok. Texterna består av ett urval av den politiske redaktören Fredrik Petterssons ledare. Det uppger Medievärlden.

Sista Mattsson/Helin-podden blir tvodd

13 jun, 2016 | Den sista podden med Jan Helin, programdirektör på SVT, och Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen, blir en tvodd inför livepublik på SVTs scen i Almedalen den 6 juli, uppger Vi på TV.

Jonas Nordling invald i IFJs styrelse

13 jun, 2016 | Svenska Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling valdes i fredags in som ledamot i Internationella Journalistfederationens (IFJ) styrelse på IFJs kongress i Angers, Frankrike.

HD-dom: Kassettskatt på mobiler

10 jun, 2016 | Högsta Domstolen ger upphovsrättsorganisationen Copyswede rätt mot Telia. Mobiltelefoner ska beläggas med privatkopieringsavgift som ska gå till upphovsmän. Copyswede har stämt Telia på 73 miljoner kronor för utebliven ersättning.

​C More visar TV4 och SVT

10 jun, 2016 | C More börjar visa TV4 och SVT genom sin streamingtjänst. Premiären sammanfaller med EM i herrfotboll. Rättigheterna för att vidaresända TV4 och SVT klarerades genom avtal med Copyswede som skrevs på i veckan. 

SvD frias för artiklar om SCA-toppar

3 jun, 2016 | Pressens opinionsnämnd friar Svenska Dagbladet och deras artiklar om SCA-toppars användning av privatflyg. Den tidigare styrelseordföranden Sverker Martin-Löf anmälde bland annat tidningen för att ha skrivit att jetplanen används för privat bruk. PON slår fast att SvDs uppgifter varit motiverade med anledning av vad som kommit fram.

Bildt kolumnist i Washington Post

25 maj, 2016 | Den tidigare utrikesministern Carl Bildt (M) blir kolumnist i amerikanska Washington Post, som gör en ny satsning på globalt åsiktsmaterial. Bildt skriver på Twitter att han är ”hedrad” över att bli tillfrågad.

TV4 stämmer företag i marknadsdomstolen

24 maj, 2016 | TV4 stämmer ett företag som säljer bekämpningsmedel mot skadedjur och som olovligen använt sig av TV4s varumärke ”Äntligen hemma” i sin marknadsföring. TV4 kräver stopp för den felaktiga marknadsföringen och yrkar på miljonvite om den inte upphör.
 

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Journalisten-podden

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies