Daniel Rundqvist

24 oktober, 2014 | blir redaktionschef och ansvarig utgivare för Sveriges Television i Jönköping.

Han har arbetat på Sveriges Radio sedan slutet av 80-talet och bland annat varit reporter, programledare och producent. I mer än tolv år arbetade han för Ekot i Jönköping. Han kommer närmast från jobbet som kanalchef för SR P4 Skaraborg.

Anja Ek

23 oktober, 2014 | är ny reporter och programledare på Sveriges Radio Örebro.

Hon kommer närmast från frilansverksamhet och har tidigare jobbat som allmänreporter och polisreporter på Karlskoga Tidning, samt som taltidningsredaktör på Iris Media AB.

Anders Bäckström

22 oktober, 2014 | blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVTs Västerbottensnytt.

1999 började han på Aftonbladet där han först var webbredaktör och videoreporter. Han har även varit med och utvecklat och arbetat som nyhetschef på Aftonbladet TV. 2011 kom han till Västerbottensnytt som webbredaktör och sedan 2012 har han främst varit utsändande redaktör och planeringsredaktör. Han ersätter Johan Everljung.

Per Enander

FOTO: Mattias Ahlm/SR 21 oktober, 2014 | blir gruppchef för Sveriges Radio Ekots elva rikskorrespondenter.

Det senaste året har han varit tillförordnad chef för samma grupp. Tidigare har han bland annat varit nyhetsreporter på Radio Stockholm och utrikesreporter på Ekot.

Lotta Edin

21 oktober, 2014 | blir chef för Sveriges Televisions nya redaktion i Halmstad.

Hon har tidigare bland annat arbetat på Hallandsposten under 90-talet och därefter på TV4 som reporter, nyhetsuppläsare, nyhetschef och regional chef under 15 år.

Anna Maria Thunman

21 oktober, 2014 | blir ny redaktionschef för URs Vux-avdelning, med ansvar för lärarfortbildning och pedagogik.

Hon är utbildad TV-producent från DI och kommer närmast från bokförlaget Liber där hon sedan 2009 arbetat som förläggare. Dessförinnan var hon bland annat redaktör, producent och programutvecklare på UR och Sveriges Television.

Po Tidholm

20 oktober, 2014 | journalist och kulturkritiker, Trönödal, har tilldelats 2015 års Ludvig Nordström-pris.

Han får priset ”för att han i snart 20 år och efter många tusen mil i bil har rapporterat om och från Norrland i tidningar, tidskrifter, i radio och TV, till en början från Södermalm i Stockholm och sedan år 2000 från sin gård i Hälsingland – i Ludvig Nordströms anda – dock utan att vara riktigt överens med Lubbe".

Jane Magnusson

20 oktober, 2014 | SVT-medarbetare, har vunnit pris för bästa kortfilm med filmen Cupcake på Warszawa filmfestival.

Kortfilmen Cupcake är hennes kortfilmsregidebut.

Josefin Turesson

17 oktober, 2014 | har tillsvidareanställts i livegruppen på SVT Nyhetsdivisionen.

Hon kommer att ha ett särskilt uppdrag att utveckla live-format, arbetssätt och kommunikation med inriktning webb. Hon kommer närmast från egen verksamhet där hon jobbat mot SVT, Meter och Aftonbladet TV.

Nils Funcke

16 oktober, 2014 | och Matilda E Hanson anställs som journalistlärare på JMK, Institutionen för mediestudier, Stockholms universitet.

Matilda E Hanson kommer från Svenska Dagbladets nyhetsledning där hon arbetat med publicering samtidigt för webb, papper, ljud och bild. Senast har hon hållit i Svenskans valbevakning.

Nils Funcke har tidigare varit timlärare på JMK men blir nu en i kollegiet. Han är en erfaren journalist och expert på medieetik och tryckfrihetslagstiftning.

Sidor

 

Journalisten TV

Journalisten på Youtube

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Grodor

Fler grodor

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies