Niklas Lindh

31 juli, 2015 | slutar på SVT för att börja en ny tjänst som kommunikationschef på Falu kommun.

Niklas Lindh har arbetat 23 år på SVT i Dalarna, de senaste 16 åren som reporter, programledare och redaktör. Han börjar sitt nya jobb den 1 september.

Adrianna Pavlica och Michael Verdicchio

23 juli, 2015 | har anställs som grävande reportrar på Göteborgs-Posten

Adrianna Pavlica har en gedigen erfarenhet som nyhetsreporter på GP och GT.  På GT var hon biträdande nyhetschef och nyhetschef.  Hon har även jobbar som redaktör på SVT Opinion.

Michael Verdicchio vann en Guldspade 2014 med en granskning av hemtjänstföretaget Care Together för SVT Västnytt. Han kommer senast från P4 Göteborg där han jobbat som agendareporter.

Susanna Birgersson

23 juli, 2015 | tillträder den 17 augusti tjänsten som ledarskribent på Göteborgs-Posten.

Susanna Birgersson kommer närmast från Dagens Nyheters ledarsida där hon varit verksam sedan år 2012.

Charlotte Madsen

17 juli, 2015 | blir ny projektledare med ansvar för dokumentär på SVT Malmö och börjar sin nya tjänst i sommar.

Charlotte kommer närmast från K special i Stockholm där hon jobbar som redaktör. Hon bor i Malmö, kommer från Danmark och har tidigare även jobbat på DR. Charlotte ersätter Lars Säfström som i sommar har gått i pension men som på olika sätt fortsätter i projekt inom SVT.

Hannes Nelander

13 juli, 2015 | är  ny programledare för Expressen TV.

Hannes Nelander har tidigare jobbat på TV4 och SVT och de senaste åren varit programledare för Rapport.

Leif Eliasson

6 juli, 2015 | blir ny VD för Metro.

Han kommer närmast från Freedom Finance och har lång erfarenhet från mobil- och onlineverksamhet från bland annat TradeDoubler, Relevant Traffic, Aspiro, Ericsson och Tele2. Han efterträder Andreas Ohlsson.

Ebba Kleberg von Sydow

FOTO: Beata Holmgren 2 juli, 2015 | blir programledare i TV4s Nyhetsmorgon på söndagarna.

Tidigare har hon bland annat arbetat som musikredaktör på Sveriges Radio P3, moderedaktör, reporter och krönikör på Expressen, chefredaktör för Veckorevyn och projektledare inom digitala satsningar på Bonnier Tidskrifter. Sedan 2010 har hon varit redaktör och programledare vid olika produktioner på SVT, som Go´kväll och kungliga bröllop. Hon kommer att fortsätta blogga, nu från TV4s sajt. Hon delar programledaruppdraget på TV4 med Jessica Almenäs.

Lena Gramstrup Olofgörs

1 juli, 2015 | vann guld i den internationella radiofestivalen New York Festivals i kategorin Educational för sin serie "En flugas liv".

I en dramatisering i fem delar berättar flugan sin historia. Programmen är producerade för UR, Barnradion i P4. Lena Gramstrup Olofgörs har producerat och regisserat serien där Åke Lundqvist gestaltar flugan i manus av Bisse Falk och ljudmix av Kristina Buddee Roos.
 

Jonas Karlsson

FOTO: SVT 1 juli, 2015 | återvänder till jobbet som krönikör på Sveriges Television under hösten.

Han har under det senaste året varit projektledare för SVTs Vinterstudion och de svenska sändningarna från Skid-VM i Falun. Nu arbetar han sedan en tid som kommentator i SVTs sändningar.

Ulrica Ambjörn

FOTO: Tomas Ohlsson 1 juli, 2015 | blir ny chefredaktör för tidningen Accent.

Hon kommer närmast från tjänsten som chefredaktör för tidningen Personal och Ledarskap. Dessförinnan var hon konsult inom ledarorganisationsutveckling och journalistik. Hon har också varit chefredaktör för Vår Bostad.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies