Niclas Köhler

17 april, 2014 | är ny kommunikatör på byggföretaget NCCs interna kommunikationsbyrå NCC Communications Hub.

Han kommer närmast från en tjänst som reporter på tidningen Byggindustrin. Tidigare har han jobbat på tidningar som Miljöaktuellt och Ny Teknik.

Lars Näslund

16 april, 2014 | blir ny politisk redaktör för Borås Tidning.

Han kommer närmast från nyhetschefsjobb på Expressens webbredaktion. Han har tidigare jobbat på Örnsköldsviks Allehanda och på Expressen sedan 1985, förutom mellan 2002 och 2012 då han var chefredaktör för GT.  På Expressen har han bland annat varit kriminalreporter, nyhetschef och redaktionschef. Han efterträder Katarina Larsson, skriver BT.se.
 

Anne Aobadia

15 april, 2014 | blir ny redaktionschef på tidningen Spring.

Hon kommer närmast från en liknande tjänst på Aller Media och nedlagda tidningen Mat & Hälsa. Tidigare arbetade hon 23 år på Sydsvenskan som bland annat redigerare, reporter och avdelningschef. Spring är ett nytt magasin från Helsingborgsförlaget Mediavänner AB.

Anders Svensson

15 april, 2014 | SVT Tvärsnytt, har fått en hedersutmärkelse i granskande journalistik av CIRCOM.

Han prisas för sin granskning av Lindesberg Volley. CIRCOM består av medieproducenter från hela Europa,
 

Åsa Larsson

14 april, 2014 | är ny webbredaktör på Metro.

Hon har tidigare jobbat på DN.se, TTs utrikesavdelning samt nyhetswebben på Ekot och SvD.se.

Terese Cristiansson

14 april, 2014 | har tilldelats Frilanspriset av Poppius journalistskola och PP Pension.

Hon får priset med motiveringen: "Terese Cristiansson har som första svenska journalist levt tillsammans med talibanerna och hon fortsätter oförtrutet sin bevakning av Afghanistan och andra konfliktområden. Med sin lätta penna har hon lyft utrikesjournalistiken till nya höjder och hon är ett föredöme för de frilansar som drömmer om ett liv som utrikeskorrespondent."
Terese Cristiansson är frilansreporter för Expressen, TV4, fokus och DI Weekend. Priset är på 7 608 kronor, ett dagsarvode enligt Journalistförbundets frilansrekommendation.

Karolina Stallwood

FOTO: Jon Lindholm/TV4 11 april, 2014 | blir ny kanalchef för TV4-Gruppens kanaler TV4 Film, TV4 Guld och TV4 Komedi.

Hon kommer närmast från en tjänst som kanalchef för brittiska Channel 4s systerkanaler E4 och More4 i London. Hon har tidigare bland annat arbetat som programdirektör på Comedy Central och som tablå- och planeringsdirektör på Channel 5.

Lena Blomquist

FOTO: Henrik Montgomery 11 april, 2014 | blir redaktionschef på Transportarbetaren.

Hon är i dag nyhetschef på Arbetet och har tidigare jobbat på bland annat TT och Svenska Dagbladet.

Anders Svensson

11 april, 2014 | SVT Tvärsnytt, är nominerad till Journalistförbundets Örebrodistrikts tävling Murvelpriset för avslöjandena om Linde Volley.

Övriga nominerade: Christina Eriksson, Nerikes Allehanda, för granskningen av Elgströmska huset och det privata vårdbolaget Attendo, Stefan Hazianastasiou, NA, för artiklar om sin morbror Sture Bergwall, Sofie Isaksson och Ingalill Bergensten, NA, för reportage om Kickan Boström samt Erik Marander och Mattias Frödén, NA, för granskning av utbyggnaden av Linde stadsnät.
Vem som vinner avslöjas vid distriktets årsmöte den 28 april.
 

Lars Hjertberg

10 april, 2014 | frilans i Göteborg, har tilldelats 20 000 kronor ur stiftelsen för Olle Engkvistpriset.

Utmärkelsen delades ut i samband med Stockholms Byggnadsförenings årsmöte. Tidigare under mars månad valdes Lars Hjertberg in som medlem i Författarcentrum Väst.

Sidor

 

Webbfråga

Vilket format var bäst?

Grodor

Fler grodor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies