Kerstin Årmann

28 juli, 2016 | i dag chefredaktör för Blekinge Läns Tidning, lämnar tidningen för att bli projektledare vid Linnéuniversitetet.

Hon har arbetat på BLT i 16 år. År 2000 tillträdde hon som VD och chefredaktör. När Gota Media bildades blev hon BLTs tidningschef. Efter flera omorganiseringar har hon sedan ett par år tillbaka varit chefredaktör.Tidigare har hon bland annat arbetat på Barometern.

Olle Karlsson

25 juli, 2016 | har utsetts till chef över en ny central avdelning för layout och produktion på Aller Media.

Han har arbetat på Aller Media sedan 2006, och har sedan 2010 varit produktionschef för reproavdelningen. På den nya centrala produktionsavdelningen ska layout, repro och korrektur för flera varumärken samordnas.

Gunn-Britt Robertsson

25 juli, 2016 | Sollentuna, har avlidit i en ålder av 78 år.

Hon började sin journalistiska bana 1965 på Bohusläningen i Uddevalla, fortsatte till Blekinge Läns Tidning i Karlskrona och kom 1970 till Länstidningen i Södertälje. Där arbetade hon bland annat som dagchef, nattchef och redaktionssekreterare. Tre stora omläggningar var hon med om att genomföra: från middagstidning till morgontidning, från bly till modern teknik samt från sjuspaltig tidning till tabloid. Under tiden i Södertälje var hon en tid ansvarig utgivare för Stockholmsjournalisternas tidning Stocken samt medlem i Journalistförbundets tekniska råd. 1986 flyttade hon till Dalarna och blev först redaktionssekreterare på Borlänge Tidning, sedan platschef på Mora Tidning. De sista åren fram till pensioneringen 2002 jobbade hon på Falu-Kuriren. Hon medverkade också i antologin Murvelminnen.

Curt Bladh

25 juli, 2016 | Sundsvall, har avlidit vid 74 års ålder.

Han anställdes 1967 som ledarskribent och politisk reporter på Sundsvalls Tidning. 1974 utågs han till kulturredaktör på tidningen, en tjänst han innehade fram till pensioneringen 2008.

 

Lasse Willén

FOTO: Mattias Ahlm/SR 11 juli, 2016 | Braås, har avlidit vid 66 års ålder.

Efter journalisthögskolan i Göteborg 1971 arbetade han på Regionalradion i Växjö, på Arbetets Göteborgsredaktion och på Sveriges Radios Miljömagasinet i Sundsvall. Under några år på 1970-talet var han biståndsarbetare i Latinamerika. 1990 var Lasse Willén med och startade Naturmorgon i Sveriges Radio P1, och har sedan dess arbetat som programledare och reporter i programmet. Lasses kunnighet i kombination med improvisationslust märktes bland annat i hans sätt att utveckla lyssnarkontakten i programmet, med humor och värme. Han var en av de drivande bakom Naturmorgons 25-årsjubileum hösten 2015 och utgivningen av boken Kråkguld. Han tilldelades Sveriges Radios språkpris 2012.

Michael Holmström

4 juli, 2016 | Finspång, har gått bort, 57 år gammal.

Han började som kommunreporter på Norrköpings Tidningars lokalredaktion i Finspång 1985. Åren 1995-2000 var han platschef och nyhetschef på tidningen. Han har också varit nyhetschef på tidningen Dagen i Stockholm och chefredaktör för Migrationsverkets personaltidning. Sedan 2006 var han delägare på reklambyrån Total Media & Reklam i Finspång.

 

Malin Kaldo

30 juni, 2016 | blir kommersiell redaktör på tidskriften Chef.

Hon har tidigare bland annat varit featurechef för Aftonbladet nya medier, chefredaktör för Topphälsa, grundat byrån Featurefamiljen samt nu senast arbetat som redaktionschef på Minimedia. På Chef ska hon bland annat arbeta med konceptutveckling, försäljning och produktion av sponsrat innehåll i alla Chefs kanaler.

Lena Hennel

29 juni, 2016 | blir nyhetschef på tidningen Arbetet.

Hon har tidigare arbetat 27 år på Svenska Dagbladet, bland annat som chef för politik- och EU-redaktionen. Hon efterträder Anders Lignell som går i pension.

Agneta Persson

29 juni, 2016 | blir ny reporter på Fysioterapeuternas tidning Fysioterapi.

Hon kommer närmast från Transportarbetaren samt fyra år som frilans. Dessförinnan var hon reporter på Dagens Arbete i elva år.

Bawar Ismail

29 juni, 2016 | blir ny ledarskribent på Gefle Dagblad.

Han kommer närmast från Expressens ledaravdelning och har tidigare skrivit för bland annat Göteborgs-Posten, Upsala Nya Tidning, Liberala Nyhetsbyrån och Hallandsposten. Han har läst statsvetenskap och internationella relationer vid Stockholms universitet. Han har också varit utrikespolitisk talesperson för Liberala ungdomsförbundet.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Journalisten-podden

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies