Lisa Blohm

24 februari, 2015 | slutar på Dagens Medicin för att satsa på egna sajten Nukunskap.se.

Hon har arbetat på Dagens Medicin sedan 2003 och dessförinnan på bland annat TT, Mitt i-tidningarna och 24timmar.se.

Ylva Mårtens

24 februari, 2015 | tilldelas Gulliverpriset på 10 000 kronor.

Hon får priset för att hon "under decennier har gjort inkännande och lyhörda radioprogram med, för och om barn. Den respekt, nyfikenhet och humor som kännetecknar Barnens Romanpris är typiskt för Ylva Måtens program. Barnjuryns boksamtal lockar inte bara lyssnande barn till läsning, utan blir också intressanta att lyssna till för vuxna. Här kommer barnen till tals och lotsas vidare i samtalet, på ett sätt som gör att man verkligen får ta del av deras tankar och funderingar. Barnens Romanpris är något så ovanligt som ett program där barnen är litteraturkritiker, vilket ofta kan innebära överraskningar för oss vuxna när det gäller tycke och smak. Ylva Mårtens engagemang för att barn själva ska komma till tals har hon också visat i P1-programmet Barnen, som hon startade 2000".
Priset delas ut av International Board on Books for Young People Sverige (IBBY Sverige).

Pamela Andersson

23 februari, 2015 | chefredaktör för tidningen Topphälsa, tilldelas CancerRehabFondens journalistpris på 50 000 kronor.

Hon får priset med motiveringen: "Årets pristagare har med kraft och obruten livsvilja hittat egna vägar till en fungerande cancerrehabilitering. Med sin egen sjukdom i fokus har hon naket, modigt och personligt berättat i sin blogg och i sina krönikor. Hon har visat möjliga vägar för andra i liknande situation och därmed ingett hopp."

SVTs Wild kids

23 februari, 2015 | har vunnit det internationella TV-priset Emmy Kids Awards.

Barnprogrammet vann  kategorin Non-scriptes entertainment. Programmet produceras av Jarowskij för Sveriges Television.

Sara Abdollahi

FOTO: Patrick Miller 19 februari, 2015 | är ny chefredaktör för Författaren.

Hon kommer närmast från en verksamhet som kulturskribent på frilansbasis och driver plattformen Kultwatch.

Karin Londré

18 februari, 2015 | är ny Göteborgsredaktör för Nöjesguiden.

Hon kommer senast från en tjänst som chefredaktör på Djungeltrumman och har även jobbat med Göteborgsbaserade nöjestidningen Hela Stan.

Robert Triches

17 februari, 2015 | har anställts som nyhets- och utvecklingsredaktör på Omni.

Han har under flera år varit nyhetschef på Aftonbladet.se och innan dess tidningens korrespondent i London. Han var dessförinnan onlinereporter i flera år på Aftonbladet och har även arbetat på TT och Östra Småland.
 

Nicklas Hermansson

17 februari, 2015 | blir TV-chef i Mittmedia-koncernen.

Där ska han utveckla det gemensamma programutbudet på Mittmedias nyhetssajter. Han kommer närmast från jobbet som exekutiv producent och kreativ chef på produktionsbolaget Hard Hat. Tidigare har han bland annat jobbat på Dagbladet, Värnpliktsnytt, Expressen och Aftonbladet, bland annat i rollen som webb-TV-chef. Sedan 2012 har han utvecklat digitala TV-format för tidningar, TV-kanaler och annonsörer.

Erik Halkjaer

17 februari, 2015 | är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Omvärlden.

Han kommer från ett vikariat som pressekreterare på Röda Korset. Tidigare har han varit chefredaktör för Latinamerika, redaktör för Henry och Afghanistan-Nytt, reporter på Göteborgs-Posten och Tidningsmakarna. Vid sidan om uppdraget för Omvärlden fortsätter han sin frilansverksamhet. Sedan Omvärlden lades ner som papperstidning vid årsskiftet är den en helt digital tidning om globala frågor.

Eva Sundqvist

17 februari, 2015 | 68 år, har somnat in i sitt hem i Stockholm.

Hon började sin journalistiska bana på TTs teleprinterredaktion på 70-talet och arbetade därefter som redaktör på tidningen Elinstallatören. Men framför allt ägnade hon sin journalistiska karriär åt korrekturläsning och språkgranskning, bland annat på Svenska Dagbladet, Dagens forskning, tidningen Chef och M-magasin samt bokförlag.

 

Sidor

 

Journalisten TV

Journalisten på Youtube

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Grodor

Fler grodor

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies