Djeiran Amini

23 februari, 2017 | är ny produktägare för SVT Nyheter Online.

Hon kommer närmast från rollen som konceptutvecklare och projektledare för Melodifestivalens app och Edit – två projekt hon har jobbat med sedan 2014. Tidigare har hon arbetat som reporter, webbredaktör, utvecklingsredaktör, inslagsproducent och redaktionsansvarig på Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, SVTi, Uppdrag granskning, Omni, Sveriges Radio P3 Nyheter, Sofis mode, Aftonbladet.se och Melodifestivalen.

Maria Edström

23 februari, 2017 | har slutat sin anställning på Sveriges Radios kulturredaktion och är nu frilansskribent för bland annat Expressen Kultur.

Ida Ferm

FOTO: Magnus Grimstedt 16 februari, 2017 | blir nyhetschef och ställföreträdande utgivare på Länstidningen Södertälje.

Hon kommer närmast från en tjänst som nyhetschef för Mittmedias sportredaktioner på Nerikes Allehanda, Länstidningen Södertälje och Norrtelje Tidning. Dessförinnan arbetade hon i drygt fem år på LT i Södertälje som bland annat nyhets-, feature- och sportreporter, redigerare, planeringschef och nattchef.

Virve Ivarsson

15 februari, 2017 | blir ny debattredaktör på Dalarnas Tidningar.

Mellan 2015 och 2016 var hon redaktör på studenttidningen Lundagård. Hon har även jobbat som nyhetsreporter på HD/Sydsvenskan och som ledarskribent på Expressen.

Lars Andersson

15 februari, 2017 | blir ny trafikredaktör inom Göteborgs Stad.

Han kommer närmast från en tjänst som redaktionschef på Sjöfartstidningen, där han har arbetat i fyra år. Innan dess har han bland annat arbetat som reporter på Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Louise Andrén Meiton

FOTO: Mattias Ahlm/SR 15 februari, 2017 | är ny ekonomireporter på Sveriges Radio Ekot.

Hon kommer närmast från Svenska Dagbladet där hon arbetat sedan 2013 som makroreporter. Mellan 2008 och 2013 arbetade hon i flera roller inom Ekot på SR. Tidigare har hon jobbat både på Dagens Industris TV-kanal och SVTs A-ekonomi. Hon ska arbeta som makroreporter i Ekots ekonomigrupp och även ha en ledande roll i ett nytt ekonomiprogram i Sveriges Radio.

Charlotte Permell

14 februari, 2017 | miljöjournalist, tilldelas Sveriges Ingenjörers miljöpris på 75 000 kronor.

Hon får priset med motiveringen: "Charlotte Permell är genom sin uppskattade gärning och sitt engagemang för natur och miljöfrågor inom såväl TV som WWF en värdig pristagare av Sveriges Ingenjörers miljöpris." Hon var tidigare programledare för Sveriges Televisions program Mitt i naturen och är sedan 2015 chefredaktör för Världsnaturfondens tidning WWF Eko.

Lina Hård

14 februari, 2017 | blir ny debatt- och insändarredaktör på Dala-Demokraten.

Hon har senast arbetat som pressansvarig på Landstinget Dalarna. Tidigare har hon arbetat på Sveriges Radio P4 Dalarna, P4 Värmland och Nya Wermlands-Tidningen.

Karl Ove Knausgård

FOTO: Expressen 14 februari, 2017 | har tilldelats Expressens Björn Nilsson-pris för framstående kulturkritik.

Han får priset för sin essäistik och sina kulturartiklar med motiveringen: "Årets Björn Nilsson-pristagare är en av världspressens mest efterfrågade pennor. Han är outsidern som står i centrum, i evig kamp med tidsandan och sig själv. Från själens Amerika till årstiderna på Österlen är hans eld den största i Norden." Priset är 30 000 kronor och en trästatyett av Urban gunnarsson.

Christina Öst

10 februari, 2017 | blir ny chefredaktör för Lag & Avtal och Arbetarskydd.

Hon är i dag chefredaktör för Juseks medlemstidning Karriär. Hon har även varit tillförordnad chefredaktör under en period för de båda tidningarna.

Sidor

Journalisten TV

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies