Christofer Brask

29 augusti, 2014 | blir reportagechef på Expressen.

Han är i dag redaktör för Expressens artikelserier både inrikes och utrikes.

Karin Skogh

29 augusti, 2014 | blir editionschef digitalt på Expressen.

Hon har tidigare varit chef på sporten och riksredaktionen.

Fredrik Sjöshult

29 augusti, 2014 | blir samhällschef på Expressen.

Han kommer närmast från Expressens TV-redaktion.

Jonas Mattsson

FOTO: Johanna Hanno 28 augusti, 2014 | är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Modern Psykologi.

Han har varit redaktör på tidningen sedan starten 2009 och efterträder Patrik Hadenius som fortsätter som VD för tidningen.

Alisa Bosnic

28 augusti, 2014 | blir ny redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Dalarnas Tidningar.

Hon kommer närmast från nyhets- och webbchefsjobbet på Vestmanlands Läns Tidning. Hon har tidigare arbetat på Dagens Nyheter.

PM Nilsson

28 augusti, 2014 | politisk redaktör på Dagens Industri, har tilldelats Karl Leonard Rudbergs stipendium på 20 000 kronor.

Stipendiet ska gå till en yngre samhällsdebattör med kunskap och integritet. PM Nilsson får stipendiet för sin "exemtionella förmåga att (...) formulera relevanta och aktuella, ibland också oväntade svar på frågan 'varför ska man bry sig'".

Åsa Sjöberg

27 augusti, 2014 | blir ny innehållsdirektör för TV4-Gruppen, med övergripande ansvar för programverksamheten i alla kanaler och på alla plattformar.

Hon är sedan 2007 programdirektör för allmän-TV. Hon inledde sin TV4-bana 1999 som projektledare och exekutiv producent på programavdelningen, för att 2005 ta över som programchef. Dessförinnan var hon redaktör och producent på Strix Television. Hon sitter i styrelsen för nordiska distributionsbolaget Nordic World och representerar den svenska film- och dramabranschen i styrelsen för Nordisk Film- och TV-Fond.

Christina Öst

FOTO: Lazze Öst 27 augusti, 2014 | blir ny chefredaktör för Jusektidningen.

Hon har tidigare bland annat varit chef på tidningar som Civilekonomen och Företagaren. De senaste åren har hon varit VD för Iris Media. Hon efterträder Ann Marie Bergström som går i pension.

Karl af Geijerstam

27 augusti, 2014 | är ny ledarskribent på Bohusläningen.

Han blir även ansvarig för debattsidan. Sedan 2010 har han varit biträdande nyhetschef på tidningen och även skrivit nyhetsartiklar. Dessförinnan arbetade han som reporter och nyhetschef på TTELA under elva år.

Sander Broström

22 augusti, 2014 | Lund, tilldelas Claës Lewenhaupts stipendium för unga fotografer.

Han får stipendiet med motiveringen: ”Sander Broström är ung och mycket romantisk. I hans bilder finns vita svanar, rosa rosor, skygga rådjur och vilda hästar, men även kärnkraftens siluett, den döda skogen och bilvraken, ty Sander visar hur nutida naturromatntik kan se ut. Konkret och okonstlad, men ytterst medveten och mitt i all vardaglighet synnerligen poetisk. Sanders klarhet känns efterlängtad.” Prissumman är 10 000 kronor och möjlighet att ställa ut på Landskrona museum.
 

Sidor

 

Grodor

Fler grodor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies