Michael Österlund

FOTO: Mattias Ahlm/SR 8 februari, 2016 | blir ny chef för Sveriges Radios område Öst.

Område Öst innefattar P4-kanalerna Kalmar, Kronoberg, Jönköping och Östergötland. Michael Österlund har under de senaste tolv åren haft flera olika chefsbefattningar inom Sveriges Radio och har de senaste drygt åtta åren ingått i Ekots redaktionsledning. 2006-2007 var han kanalchef vid P4 Västmanland. På Ekot har han varit ekonomireporterchef, utvecklingschef och under fyra år biträdande Ekochef och nyhetschef. Under en period var han även publiceringschef. Under andra halvåret 2015 har han varit tillförordnad Ekochef och ansvarig utgivare. Han efterträder Marit Andersson.

Jonas Klint

8 februari, 2016 | har utsetts till ny chefredaktör för Arvika Nyheter.

Han har arbetat inom NWT-koncernen sedan 1988, som kriminalreporter, kommunreporter, nöjesredaktör, nattredigerare, nattchef och senast som näringslivsredaktör. Mellan 2008 och 2011 var han chefredaktör för Karlskoga Tidning.

 

Pontus Tengby

5 februari, 2016 | blir pressamordnare för Miljöpartiet i Stockholm.

Han kommer senast från tjänsten som tillförordnad redaktionschef och utvecklingschef för sociala medier på Metro.

Linda Grahn

3 februari, 2016 | blir chef för Expressen Söndag.

Hon får även ansvar för magasinen Min hälsa, Allt om LCHF, TV-tidningarna och Korsord. Hon har bland annat jobbat på Bonnier Tidskrifter och TV4 och varit konsult på Expressen. Efter en omorganisation blir de andra tre redaktionella cheferna på Expressen Magasin Kerstin Thornström, Ulrika Nordlinder och Maria Nylén.

Kristina Colliander

2 februari, 2016 | är ny chef för produktionsenheten på Filminstitutet.

Hon kommer närmast från tjänsten som biträdande kanslichef på Naturskyddsföreningen och har tidigare arbetat på Sveriges Television i många år, bland annat som producent och som programchef för Barn och Unga.

Jens Ekelund

2 februari, 2016 | är ny redaktör för Realtids karriärsatsning Realtid Karriär.

Han kommer närmast från Länstidningen i Södertälje och frilansverksamhet. Han har tidigare jobbat på Tidningskompaniet, Göteborgs-Posten och Värnamo Nyheter.

Daniel Kjellberg

FOTO: Jessica Gow/TT 1 februari, 2016 | blir ny redaktionschef på TT Nyhetsbyrån.

Han har jobbat på TT Nyhetsbyrån sedan 2002, bland annat som chef för TTs nyhetsdesk. Han har även haft en ledande roll i flera av TTs digitala utvecklingsprojekt de senaste åren. Han efterträder Mats Johansson, som lett TTs redaktion i tolv år, och som nu får andra ansvarsområden inom TTs nyhetsverksamhet.

Jonas Andersson

1 februari, 2016 | är ny redaktör på Edico, personaltidningen för Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen vid Malmö stad.

Han har sedan 2008 huvudsakligen jobbat med TV. Han har varit dagchef och redaktör på numera nedlagda TV4Nyheterna Malmö. Senaste tiden har han jobbat som riksreporter för TV4Nyheterna. Tidigare har han även arbetat på tidningen Metro i både Skåne och Stockholm, bland annat som redigeringssamordnare och kriminalreporter.

Mats Tidstrand

1 februari, 2016 | har utsetts till ny VD för Hallpressen.

Han har arbetat inom koncernen sedan 2012 och kommer närmast från jobbet som chef för Företagsmarknad. Han efterträder Christina Björklund.

Ebba Witt-Brattström

1 februari, 2016 | har tilldelats Expressen Kulturs Björn Nilsson-pris för god kulturjournalistik.

Hon får priset med motiveringen: "I en tid av snabbanalyser och inslagna dörrar är årets Björn Nilsson-pristagare en representant för bildning, briljans och integritet. Uppkäftig och rakryggad går hon med kulturarvet som en fackla i det patriarkala mörkret. Orädd, alltid beredd, står hon i bredd."

Sidor

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies