Daniel Legue

31 oktober, 2014 | tillträder som sportchef på UNT i februari.

Han arbetar i dag som webbredaktör med nattchefsansvar på UNT men har tidigare varit medarbetare på sportredaktionen, bland annat som biträdande sportchef. Han ersätter Sanna Lans som kommer att arbeta med webben på UNT.

Thomas Björkman

FOTO: Micke Grönberg/SR 30 oktober, 2014 | blir ny chef för de politiska reportrarna på Sveriges Radio Ekot.

Han kommer närmast från Studio Ett där han varit chef sedan 2008. Under 2012 och 2013 ledde han SRs satsning på ekonomijournalistik i spåren efter finanskrisen. Han har tidigare varit reporter och producent på P1-morgon, samt dessförinnan nyhetsreporter på Ekot, Dagens Nyheter, TT och FLT.

Helena Giege

FOTO: Micke Grönberg/SR 30 oktober, 2014 | blir ny reporterchef på Sveriges Radio Ekot med ansvar för gruppen av samhällsreportrar.

Hon har arbetat med nyheter lokalt, som reporter på Efter Tre och hon har även startat nya program i P3. Sedan mitten av 90-talet har hon producerat Studio Ett, där hon också vikarierat som gruppchef och intake. De senaste tre åren har hon arbetat med utveckling av interna utbildningar i SR. Parallellt har hon varit projektledare för en ettårig biståndssatsning i Tunisien, där SR är med och utvecklar radiojournalistik.

Bitte Assarmo

30 oktober, 2014 | blir ny chefredaktör för Katolskt magasin.

Hon kommer närmast från frilansverksamhet och ersätter Margareta Murray-Nyman som går i pension.

Nicolas Jändel

29 oktober, 2014 | slutar som chefredaktör för Aller Medias magasin Allt om flugfiske för att övergå till egen verksamhet.

Han har varit chefredaktör och ansvarig utgivare sedan tidningens start 2004.

Anna Strand

29 oktober, 2014 | har vunnit Svenska fotobokspriset på 60 000 kronor med boken Nagoya Notebook.

Hon får priset med motiveringen: "Boken är ett vackert objekt, väl sammanhängande med sitt innehåll, och visar olika starka tendenser vi ser i dagens fotografi, som arrangerad fotografi och påhittade delar. Boken har också en personlig känsla, och väcker också intressanta frågor om sammanlänkningen mellan fotografi, minne, historia och känsla."
Anna Strand är verksam i Malmö och utbildad på Högskolan för fotografi i Göteborg.

Annika Hjerpe

28 oktober, 2014 | lämnar jobbet som kommunikationsdirektör på hälsoföretaget Axellus för att återgå till journalistiken i egen regi.

Hon har de senaste cirka tio åren arbetat inom näringslivet, först som presschef för Lantmännen och sedan som informationschef för branschorganisationen Svensk Egenvård innan hon började på Orkla-företaget Axellus. Dessförinnan arbetade hon sedan början av 90-talet som vetenskapsjournalist på frilansbasis. Hon har även initierat och varit redaktör för eller skribent i ett antal populärvetenskapliga forskningsböcker kring medicin och hälsa. Hon har skrivit barnböckerna Mamma i trotsåldern och Dagishemligheter tillsammans med dottern Malin Benno.

Helena Nyman

28 oktober, 2014 | blir redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Västernorrland.

Hon kommer närmast från tjänsten som nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Arbetarbladet där hon arbetat i 26 år på olika tjänster.

Camilla Wahlman

28 oktober, 2014 | blir redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Jämtland.

Hon har tidigare bland annat varit kanalchef för SR Jämtland, där hon i dag är publikredaktör.

Dawit Isaak

27 oktober, 2014 | svensk-eritreansk journalist som sitter fängslad i Eritrea sedan tretton år, tilldelas Pen2Pen, Örebro Freedom of Expression Award.

Det internationella stipendiet delas ut av Örebro läns journalistdistrikt till Dawit Isaak för tredje gången.

Sidor

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Grodor

Fler grodor

Journalisten TV

Journalisten på Youtube

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies