Oscar Nelson

17 december, 2014 | är ny nyhets- och utvecklingsredaktör på Omni.

Han har jobbat två år på Omni och arbetade dessförinnan på Aftonbladet och Metro.

Ines Micanovic

17 december, 2014 | är ny nyhets- och utvecklingsredaktör på Omni.

Hon har jobbat ett år på Omni och arbetade dessförinnan på Smålandsposten och Sveriges Radio.

Elin Joleby

17 december, 2014 | har anställts som nyhets- och utvecklingsredaktör på Omni.

Hon har jobbat ett år på Omni och var dessförinnan på Sveriges Radio och TV4/Nyhetsbolaget.

Josefin Pehrson

17 december, 2014 | är ny nyhets- och utvecklingsredaktör på Omni.

Hon arbetar med utveckling av hur Omni kan bli bättre på bakgrund och sammanhang. Hon har jobbat på Omni sedan i våras och dessförinnan i tre år som nyhetsreporter på Svenska Dagbladet.

Calle Sandstedt

17 december, 2014 | är ny nyhets- och utvecklingsredaktör på Omni.

Han är ansvarig för politikbevakningen. Tidigare har han jobbat närmare fyra år på Svenska Dagbladet som nyhetsredaktör.

Felipe Vasquez Vidal

17 december, 2014 | har tilldelats Poppius mångfaldsstipendium.

Stipendiet går till en person med rötter i andra kulturer än den svenska och delas ut för att stärka mångfalden inom svensk journalistutbildning och inom journalistkåren och motsvarar avgiften för grundkursen i journalistik på Poppius.

Tove Jonstoij

17 december, 2014 | blir projektledare på URs barnredaktion.

Hon ska arbeta med både TV och radio för barnredaktionens målgrupper och fortsätter även att projektleda Lilla Aktuellt teckenspråk och Lilla Aktuellt skola. Hon har tidigare jobbat på URs barnredaktion med dokumentär, reportage, manus och regi.

Thomas Sjöberg

17 december, 2014 | börjar som redaktör på kommunikationsbyrån Åkesson & Curry.

Han har de senaste fyra åren varit frilansjournalist efter att ha arbetat tio år som redaktör på SAS ombordmagasin Scanorama.

Olle Rossander

17 december, 2014 | Stockholm, har avlidit vid 70 års ålder.

Han arbetade i olika befattningar på Affärsvärlden mellan 1986 och 1998 och var tidningens chefredaktör  2001-2002. Dessförinnan arbetade han på Dagens Nyheters ekonomiredaktion där han också var chef,  på Sveriges Television och SR Dagens Eko. Han har även medarbetat under perioder på P4 Väst och skrivit flera böcker, bland annat Vilse i finanskrisens labyrinter, Vitboken: Den korrumperade journalist(ik)en och Det kidnappade kapitalet.

Ulrika Knutson

FOTO: Tor Johnsson 16 december, 2014 | kulturjournalist och krönikör i Journalisten, har utsetts till Årets hedersupplänning 2014.

Utmärkelsen delas ut av Länsstyrelsen i Uppsala län med motiveringen: "Ulrika Knutson är den frisinnade journalisten och kulturskribenten som genom sin person symboliserar bredden av kulturområdet. Hennes starka passion för folkbildning, pressetik och värnandet av yttrandefriheten har fört den kulturella debatten framåt i sann demokratisk anda. Ulrika är en förebild som med briljans bidrar till att lyfta det kulturella Uppsala i ett nationellt sammanhang."

Sidor

 

Journalisten TV

Journalisten på Youtube

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Grodor

Fler grodor

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies