Gunnar Bolin

30 maj, 2016 | producent och kritiker på Sveriges Radio, är årets mottagare av Stiftelsen Renässans för Humanioras kulturpris på 50 000 kronor.

Han får priset, som delas ut av Föreningen Konstnärernas Vänner, för ”hans mångsidighet i ett varierande programutbud under flera decennier”. I motiveringen lyfter juryn bland annat fram Gunnar Bolins "breda kompetens inom olika kulturområden" och hans "förmåga att på ett lustfyllt sätt förmedla olika kulturämnen".

Caroline Alesmark

30 maj, 2016 | frilans med företaget Alesmark Ord & Bild, Malmö, har tillsammans med tre andra företag vunnit 1,6 miljoner kronor i Post- och Telestyrelsens innovationstävling.

Pengarna ska användas för att utveckla en app om Skåneleden för syn- och hörselskadade, men även för allmänheten. Caroline Alesmark står för vandring, foto, text och research i projektet "Skåneleden för alla", tillsammans med en naturvägledare/vandringsguide. De har tidigare givit ut en guidebok om Skåneleden.

Jimmie Näslund

27 maj, 2016 | blir ny VD för EK-koncernen.

Jimmie Näslund är sedan tidigare vd för dotterbolaget Sörmlands Media AB.

Näslund har tidigare varit chefredaktör för Allehanda Media.

Ulf Lindroth

26 maj, 2016 | blir ny vapen- och skytteredaktör på Svensk Jakt.

Han har tidigare arbetat i omkring tolv år för tidningen i olika roller. De senaste åren har han varit frilansskribent för Jaktjournalen.

Hilda Zollitsch Grill

25 maj, 2016 | blir ny chefredaktör för Tandläkartidningen.

Hon kommer närmast från tidningen Fysioterapi där hon varit redaktör och reporter sedan 2008. Dessförinnan frilansade hon som medicin- och vetenskapsjournalist. Hon har även en bakgrund som tandläkare.

Lisa Magnusson

25 maj, 2016 | vikarierande politisk redaktör på Ljusnan och frilanskolumnist, har tilldelats Liberala skrivarpriset 2016.

Hon får utmärkelsen med motiveringen: "Lisa Magnusson är en framstående stilist som med sitt personliga tilltal på kort tid har etablerat sig bland landets främsta liberala opinionsbildare. Med sin stora förståelse för opinionsbildningens självklara plats i det digitala formatet når hennes texter en bred publik och får därmed ett betydande genomslag". Priset är på 10 000 kronor.

Sara Grundberg

23 maj, 2016 | blir digital innehållschef på Frida förlag.

Hon kommer närmast från tjänsten som sajtansvarig på Land.se. Dessförinnan har hon bland annat arbetat som redigerare, nattchef och biträdande nyhetschef på Aftonbladet samt på Dagbladet och Sundsvalls Tidning.

Johanna Bladh

20 maj, 2016 | blir ny reporter på Hänt-gruppen.

Hon kommer närmast från jobbet som reporter och programledare på Expressen TV och har tidigare arbetat på Aftonbladet.

Anders Burström

20 maj, 2016 | blir ny redaktionschef för Hänt-gruppen.

Han kommer närmast från rollen som chef på Aftonbladets branded content-avdelning och har tidigare varit nyhetschef på Aftonbladet TV. Han kommer att ha operativt dagligt ansvar för samtliga titlar och kanaler.

Richard Aschberg

20 maj, 2016 | reporter på Aftonbladet, har tilldelats priset Årets scoop vid Schibsted Awards.

Han får priset för sin granskning av fackförbundet Kommunal med motiveringen: ”Vinnarens avslöjande är en historia som väckt enormt engagemang och med så många fantastiska överraskningar att det nästan är för bra och hårresande för att vara sant. Men det är det.”

Sidor

Journalisten TV

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies