Mikael Forsell

28 april, 2017 | blir ny planerande sportchef på TT Nyhetsbyrån.

Han har under de senaste två åren varit nyhetschef vid TTs omvärldsdesk och var dessförinnan under många år chef för TTs kultur- och nöjesredaktion.

 

Camilla Ziedorn

27 april, 2017 | reporter, Lovisa Thuresson, fotograf, och Jocke Söderqvist, redigerare, står bakom Kalla fakta-reportaget Kvinnorna i Trängslet som fått en silvermedalj i kategorin Social Issues vid New York Festivals i Las Vegas. 

Reportaget handlar om utsatta kvinnor på en svensk flyktingförläggning i Dalarna.
Kalla fakta-reportaget Mitt barn är en IS soldat, om svenska barn som radikaliserats och anslutit sig till IS, av reportern Sara Recabarren och fotografen och redigeraren Phil Poysti fick en bronsmedalj i kategorin Current Affairs.

 

Jörgen Lindskog

27 april, 2017 | har utsetts till Årets TV-fotograf i TV-fotografernas förenings tävling Gyllene snittet. Hann vann i en kamera-kategorin.

Han tilldelas priset med motiveringen: "Jörgen Lindskog har på ett enastående sätt med sitt kameraarbete bidragit till succéer som Mästarnas mästare och Mandelmanns Gård."
Priset Årets TV-fotograf – flerkamera gick till Michele Giuntoli med motiveringen: "Michele Giuntoli är en välrenomerad och ofta önskad fotograf av Sveriges bildproducenter. Med professionalitet och noggrannhet tar han sig an sina uppgifter."
Priset Årets TV-fotograf - sport gick till Karel Keim med motiveringen: "I den, för året nyinrättade, kategorin är vinnaren en erfaren och rutinerad sport-TV-fotograf. Med följsamhet och blick för spelet levererar han alltid med högsta kvalitet."

Samir Bezzazi

FOTO: SVT 26 april, 2017 | Sveriges Television Dold, tilldelades priset för årets bästa samhällsprogram när New York Festivals delade ut sina årliga priser i Las Vegas.

Reportaget om fusket med högskoleprovet vann i konkurrens med bidrag från 40 länder.

Anders Nettelbladt

26 april, 2017 | blir innehålls- och affärsstrateg samt delägare i produktionsbolaget Dobb 2.0.

Han kommer närmast från Expressen där han jobbat som sportchef, utvecklingsredaktör och trafikchef med ansvar för digital marknadsföring i sociala medier. Han har även suttit i Expressens redaktionsledning mellan 2014 och 2017. Tidigare grundade han och var VD för Svenskafans.com mellan 2000 och 2012.

Elisabet Andersson

26 april, 2017 | reporter och krönikör på Svenska Dagbladet, har tilldelats Samfundet S:t Eriks belöningsplakett.

Hon får priset med motiveringen: "För sin lysande journalistik om beslut som rör stadsbyggande och planering i Stockholm. Hennes insiktsfulla reportage om exploatering i kultur- och naturhistoriskt värdefulla delar av staden bidrar till en angelägen transparens kring, och granskning av, annars slutna beslutsprocesser. Genom att belysa kraftspelet mellan de många olika intressen som påverkar byggandet i staden bidrar hon på ett omistligt sätt till det demokratiska samtalet."

Emelie Rosén

FOTO: Mattias Ahlm/SR 26 april, 2017 | blir undersökande reporter i Sveriges Radio Ekots grävgrupp.

Hon har jobbat på Ekot sedan 2015 och vikarierat i grävgruppen under våren 2017. Tidigare har hon arbetat på Hudiksvalls Tidning och rapporterat för olika tidningar från bland annat Uganda, Rwanda och Iran.

Magnus Wrede

25 april, 2017 | journalist på Dagens Samhälle, har tilldelats Förvaltningshögskolans pris för nyttiggörande av forskning i offentlig förvaltning.

Han fick priset med motiveringen: "Magnus Wrede är en av Sveriges mest framstående journalister med special­intresse för kommunal politik och förvaltning. I sina insiktsfulla reportage skildrar Magnus de komplexa skeenden och utmaningar som präglar Kommun­sverige. Det som särskilt utmärker Magnus journalistiska gärning är hans strävan att sprida och använda forskning kring de frågor han behandlar. Magnus upprätthåller kontakter med många kommunforskare och följer vad som händer på forskningsfronten. Där många journalister nöjer sig med att referera forskningsresultat, sätter sig Magnus in i frågorna, läser rapporterna och använder dem i sin analys av det som sker i kommuner och landsting. Detta gör honom i praktiken till vetenskapsjournalist, och många av hans texter – som bygger på egna undersökningar – har i det närmaste karaktären av forskning."

Fredrik Brändström

FOTO: Vagabond 25 april, 2017 | blir ny chefredaktör för resetidningen Vagabond.

Han började som redaktör på tidningen 2006. Sedan 2010 har han varit redaktionschef. Han efterträder Tobias Bestelid som blir presschef på Visita, Svensk Besöksnäring.

Anders Alm

24 april, 2017 | fotograf, och skribenten Marianne Söderberg har tilldelats Ragnar Lassinanttis kulturpris för boken Jorden han ärvde.

Boken tar avstamp i den internationellt uppmärksammade fotografen Sune Jonssons dokumentation av det svenska jordbrukaet genom seklen. Ett av jordbruken som dokumenterades av Jonsson var familjen Pesulas i Övre Kukkola. Enligt juryns motivering har Anders Alm och Marianne Söderberg "på ett föredömligt sätt tagit vid och fortsatt berättelsen om familjen Pesula och deras jordbruksgärning. Texterna och bilderna bildar tillsammans en tidskapsel som beskriver ett lantbruk och en lantbrukarfamilj i Tornedalen med dess möjligheter och utmaningar i början av 2000-talet". Ragnar Lassinanttis fond är instiftad av Hushållningssällskapet för främjande av föredömliga insatser inom kultur och näringsliv i Norrbotten och Nordkalotten.

Sidor

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies