Gå direkt till textinnehållet

Saudi-arabisk journalist slipper piskstraff

Journalisten Rosanna al-Yami slipper piskstraff. Saudiarabiens kung Abdullah har benådat henne från det straff hon tilldömts efter sitt ansvar för en TV-show i juli där en gäst berättade om sitt sexliv, skriver nyhetssajten al-Arabiyah.

Det kontroversiella programmet Bold Red Line sändes på den libanesiska satellitkanalen LBC i somras. Rosanna al-Yami är dock saudisk medborgare och lyder under detta lands lagar. al-Yami arbetade som koordinator för programmet, men har nekat till att hon hade personligt ansvar för sändningen, där mannen även visade sexleksaker (som var pixlade i sändning).

Journalisten skulle fått sextio piskrapp i lördags, efter en dom i Jeddah, men slapp straff efter ingripande av kungen, skriver Dubai-baserade al-Arabiyah. I uttalande till al-Arabiyah har hon uttryckt tacksamhet för ingripandet.

Enligt brittiska The Guardian är kanalen LBC mycket populär i Saudi-Arabien, och den ägs av miljardären Alwaleed Bin Talal. Dock har kontroversen lett till att kanalen tvingats stänga sina kontor i de saudiska städerna Riyadh och Jeddah.

Fler avsnitt
Fler videos