Gå direkt till textinnehållet

Kampen om Kungsbacka hårdnar

Kampen om läsare och annonser i Kungsbacka hårdnar. Nu finns det fem tidningar i Kungsbacka. Den nya tidningen heter Kungsbackaposten Torsdag och ges ut av ägarna till Kungsbacka-Posten. (UPPDATERAD)

Kungsbacka-Posten är i dag en prenumererad tidning som kommer ut tre dagar i veckan. Ägarna, Ortstidningar i Väst, har nu beslutat att den ska bli en tvådagarstidning.  Istället startar OTV en ny tidning med eget utgivarbevis, Kungsbackaposten Torsdag, som gratis ska delas ut till kommunens samtliga hushåll en gång i veckan.

– Vi vill på detta sätt tillgodose annonsörernas behov av större räckvidd, säger Roger Boström, VD för Ortstidningar i Väst.

Kungsbacka-Posten har i dag en hushållstäckning på ungefär 20 procent.

Annons Annons

Roger Boström medger att beslutat att starta den gratisutdelade tidningen är en dela av den hårdnade kampen om annonser efter att gratistidningen Kungsbackanytt startades i januari i år.

– Konkurrensen har givetvis spelat in i vårt beslut. Dessutom har vi goda erfarenheter från Stenungsund som har ett liknande upplägg, säger Roger Boström.

I Kungsbacka har det gått rykten om att medieföretaget Lokalmedia Nu skulle finansiera gratistidningen KungsbackaNytt. 6 AP-fonden äger ungefär 50 procent av Lokalmedia Nu.

6 AP-fondens kommunikationschef Ulf Lundquist säger att Lokalmedia Nu inte har något ägande i någon tidning i Kungsbacka. Vad Lokalmedia Nu gör är att man säljer redigeringstjänster till KungsbackaNytt.

– 6 AP-fonden har inga investeringar i medier i Kungsbacka, säger Ulf Lundquist.

  De fem tidningarna i Kungsbacka är Norra Halland, Kungsbacka Tidning, Kungsbackanytt, Kungsbacka-Posten och Kungsbackaposten Torsdag.

Kungsbacka-Posten får ett presstöd på 3,2 miljoner och Kungsbacka Tidning 2 miljoner.

 

Fler avsnitt
Fler videos