Gå direkt till textinnehållet

HD ska spara 20 miljoner

Helsingborgs Dagblad ska spara 20 miljoner nästa år. En handfull medarbetare erbjuds avtalspension, men det blir inga varsel. – All heder åt ledningen som inte följer strömmen och väljer att göra sig av med människor, säger fackklubbens ordförande Hedvig Juhasz Toth.

HD dras precis som de flesta andra tidningsföretag med vikande annonsintäkter och minskad prenumerantstock, samtidigt som man satsar många miljoner i ett nytt tryckeri, gratistidningarna City Helsingborg och City Landskrona och utvecklar hd.se.

– Många anställda har nog gått med en gnagande oroskänsla med tanke på alla varsel runt omkring oss, säger Hedvig Juhasz Toth.

Men igår informerades personalen om att HD fortsätter sina satsningar och att det inte blir några varsel, förutom en tjänst på marknadsavdelningen. Tio miljoner kronor ska dock sparas på personalsidan genom att några vikariat inte förlängs och fem, sex personer erbjuds avtalspension.

Annons Annons

Hedvig Juhasz Toth tycker att beslutet är modigt och hedervärt av tidningsledningen.

– Ägarna får inte den aktieutdelning de är vana vid, men de har accepterat det och det ska de ha all heder för.

Känner du dig säker på att det här står sig?

– Det är klart att det finns en risk för att annonsmarknaden går ännu sämre än den har gjort hittills, då kan besluten omprövas. Men hittills känns det ganska tryggt och säkert.

Fler avsnitt
Fler videos