Gå direkt till textinnehållet

Adaktusson angriper TV4

Lars Adaktusson fortsätter sin kamp mot TV 4 och deras behandling av den moderata politikern Erica Lejonroos. I en krönika hävdar han att redaktionen nu jagar fakta som ska stärka kanalen i den kommande rättegången.

Det är i Svenska Dagbladet som Adaktusson avslöjar att Jonas Gummesson, biträdande chef för TV 4s nyhetsredaktion, har vänt sig till föreningen Kriminellas rätt i samhället, Kris, för att försöka få ut styrelseprotokoll.

Enligt Adaktusson skriver Gummesson i mejlet att han hjälper TV4:s advokat med faktamaterial inför den fortsatta processen, och att det "rimligtvis gynnar båda parter vid en förhandling i tingsrätten".

Det var TV4s uppgifter om att Erica Lejonroos skulle missbrukat sin ställning i Kris, som stoppade hennes karriär som kommunalråd i Sundbyberg. Hon har stämt TV4 för förtal och rättegången blir senare i vår.

Annons Annons

Adaktusson ifrågasätter om nyhetsredaktionen ska jobba för kanalens advokat, och drar parallellen till Trond Sefastssons sammanblandning av journalistik och juridik. 

Läs krönikan här 

Fler avsnitt
Fler videos